Autók » Skoda » Octavia/octavia Tour (1996-2010)

Octavia/octavia Tour 1,9 TDI Combi

Családi kedvenc

Sokáig kerestem a családnak megfelel? járgányt, mígnem a neten megtaláltam álmaim autóját. Családi kombi és nagyon keveset fogyaszt.
El?tte nem sok tesztet olvastam róla, de a német technikában megbíztam. Azóta rendszeresen olvasom a tartós teszteket és nekem is csak az ott említett hibák jöttek rajta el?.
El?ször is az autó kezdett elgyengülni. Ekkor elmentem egy maszek szerel?höz, aki rögtön a légtömegszabályzóra tippelt. Igaza volt. A gyári (60.000 Ft) helyett egy utángyártottat vettem 25.000 Ft-ért. Azóta 40000-et mentem és tökéletes a gép.
Második hiba a bal oldali ablaktörl? berohadt, azt sikerült úgy felhevíteni, hogy szét lehetett szedni. Bezsíroztuk, azóta m?ködik.
Még egy dolog, a hátsó féklámpák, rendszámvilágítások valami módon évente tönkremennek.
Az autó motorja tökéletes. Nekem b?ven elegend? a 90 Le.
Nagyon keveset fogyaszt. Ha nem tép az ember, megáll 5-5,5 literben. A csomagtartó hatalmas.
Egy negatívum a bels? térben: A hátsó sor el?tt olyan kicsi a lábtér, hogy a 185 cm-es magasságommal a hátsó sorban nem fér el a gyerekülésben a lányom lába.
Küls? negatívum: Annyira el?renyúlik az autó eleje és olyan alacsony, hogy sokszor fennakadok. Persze koptató csík nincs rajta. Egy bukkanó könnyen leszakíthatja az egész lökhárítót is. Nekem már kétszer sikerült.
A szervízbe csak addig vittem, amíg garanciális volt az autó. Meg voltam velük elégedve.

- Légtömegszabályzó
- Ablaktörl?
- Hátsó lámpák

Nagyon jó haverom

Fenntartási költség (10) Évjárat 2001
Előző autója? Swift Következő autója? Opel Astra Caravan
Verdikt (7.6/10)

Skoda Octavia/Octavia Tour 1996 (2003 - 2003)