Az ezüst nyíl!
2008. Április
Idén januárban cseréltem le a régi Toyotám eme a Cseh remekre.
Amúgy az autó még nincs 3 éves, de az előző tulaj nagyon vigyázott rá, szerencsére.
Eleinte tartottam a ´kicsi´ 1.4-es motortól meg a 75 lóerőtől, de szerencsére csalódnom kellett. Igaz nem gyűri fel az aszfaltot maga mögött, meg 3-ba sem gyorsul annyira, de szerintem ezt nem is erre tervezték.
Nagy és kényelmes, öt felnőtt is elfér benne és még akkor is lehet lendületesen autózni.
Össze hasonlítva a régi autómmal van némi különbség:
A legfontosabb az a fogyasztás, városba 7-7,1 L szerintem nem rossz főleg hogy eddig a régivel (2.0 16V) 11-12 L volt dugóba és ez azért nem mindegy.
Szerintem elég kényelmes és tágas, a csomagtartó (a szám tátva maradt, a feleségemnek is pedig neki a nagy csomagtér volt a mérce) 528 L kalaptartóval. Hát le a kalappal előtte.
A régi autómnak se volt kicsi ha jól emlékszem 500 L fölött volt az is, pedig az sedan volt.
Na egyenlőre ennyi ami hamarjában leszűrődött 2 hónap alatt.
2009. Január. 29
Még mindíg szuper az autó, nincs semmi gondom vele.
Egy picit emelkedett a fogyasztás 8 L (szerintem a nagy hideg miatt). Most jár le a garancia róla, remélem nem lesz semmi gondom vele.
A teljesítményel kapcsolatba annyit, hogy a nyári kempingezés után hazafelé 5 felnőttel és annyi csomaggal, hogy a hátul ülőket csak hajtogatva tudtuk beültetni a 150 km/h sem okozott gondot. Csak jobban neki kelett rugaszkodni. :)
Folyt. Köv...
Amúgy ez volt a régi autóm:
- A nyáron (nyaralás előtt egy nappal) a pillangó szelep romlott el, így az alapjárat megszünt létezni, gari-ba csinálták meg.
- Az egyik kipufogót tartó bilincs hegesztése engedett el.
- Az is gari-ba volt.
Dunakanyar Autóház Vác