A VRS bűvöletében
2012 Januárjában kezdtem autós karrierem és nagyon nehéz volt megvennem életem első autóját, sok típust megnéztem és végül egy 1.6-os első generációs Octáviám lett. A fapad miatt rájöttem, hogy a nagy nyári melegbe nem lesz ez így jó így amikor eladtam kellett valami új. Eredetileg dízellel szemeztem, de amikor megtaláltam ezt a fekete gyönyörűséget a kereskedésbe azonnal bele szerettem. Azóta is nagyon beszeretem, kerékpáros hobbim miatt könnyen használható típus. Az ülés és tükör fűtés remek szolgálatot tesz így télen, nyáron az automata klíma segít. Én főként Budapest-Törökbálint távlatban közlekedem és így 8.5-9 liter között marad a fogyasztás, autópályán 120-nál 7 liter. Erőben abszolút nincs hiány és különösebb bömböltetés nélkül lehet előzgetni. Egy 180 centis vezetővel sajnos hátul kevesebb a hely, de nálam ez még nem szempont. Van benne tempomat, hasznos ketyere!
Tavaly a jobb első ajtózár meghalt, és csak úgy lehetett kinyitni az ajtót hogy az autó jobb elejét szétbontva levették a zsanérokat. 35.000+zár volt a javítás, de legalább nem sérült semmi!
2018-ban adtam el 240.000 kilométerrel később. Remek autó volt, sok szép kalandokat éltünk meg!
- Jobb első ajtózár meghalt, összes lengéscsillapítót cseréltem, összes féktárcsa, turbó fel lett újítva. Lefújó szelepből kapott egy hangosabbat így öröm volt a prüszkölést hallgatni :)
http://skoda-service.hu/Skoda fórumon ajánlották, a komplikáltabb szerelésekhez hozzájuk szoktam vinni, amúgy érden egy magán szerelőhöz járok.
Magán szerelő érden.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2003 |