A szűrke eminenciás
Egy tizenakárhány éves BMW-ből űltem át a skodába, ez volt első új autóm. Talán nem kell részleteznem, miért nem éreztem soha, hogy álmaim autóját vezetem, mikor a skodát hajtottam. De a célnak megfelelt, batár nagy csomagtartó, viszonylag terebélyes beltér. Sajnos utólért a VW konszern középkategóriásainak végzete: kinőtték a gyerekek a hátsó traktust. Szívem mélyén megkönnyebbülést éreztem, mikor eladtam, mert soha nem nőtt a szívemhez gyenge motorjával, viszonylag kényelmetlen (BMW után!!!) űléspozíciójával. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, aki megbízható, jól pakolható személyautót akar és nincsenek olyan igényei, hogy hátul is felnőtteket szállítson. A motorja szerintem sem való ebbe a nagy kaszniba, erős kompromisszum ezt a vasat 1.4-es motorral használni, de legalább nem érez késztetést az ember, hogy versenyezzen! :) Autópályát jól bírta így is, a maximális megengedett sebességnél többre is képes erőlködés nélkül, viszont országúton nagy merészség kell, ha egy nyergesvontatót meg akarok előzni, mert gyorsulása az nem nagyon van neki. A városi totyorgást sem szereti, no de gondolom egy autót sem terveznek alapjárati működésre!
- bal első fényszóróbúra párásodott, gariban cserélték, alapjárati motor csere, szintén gariban, motorvezérlő elektronika csere, szintén garanciálisan. futómű gumialkatrészek ~25000km-nél elkoptak, ez már fizetős csere volt ~30khuf.
Mentes és Társai
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | BMW E34 525i sedan | Következő autója? | Opel meriva enjoy 1.6 |
Verdikt | (4.7/10) |