A nagyfenekű szolgáló
Nagyrészt Tolna megye útjait járja a gép, se nagy hegyek, se távolságok, rohanni nem kell, ezért nem tűnik fel, hogy mennyire kicsi az 1,4-es egy ekkora kasztniba. Bekapocsolt klímával még meg is hal egy kicsit. Pici gyerek van a családban, így aztán a hatalmas csomagtartó jól jön, meg amúgy is nagy kufferbe jó.... Hosszú úton fáj a hátam az ülésben, de ez nem biztos, hogy a kocsi hibája, az irodában is elgémberedek. Lehetne jobb a hangszigetelés, pont 90 körül a legzajosabb, 100-110 körül halk, de az meg szabálytalan. A családtagok elférnek hátul, mindenki 170-alatt (hölgyek), a kedvenc havernak elöl is szűkös, igaz, ő két méteres, és száztíz kiló. Két kis koccanás miatt festeni is kellett, de a szervíz szakszerű volt, nyomtalanul eltüntették a sérülést. ABS, metálfény, klíma, távirányítós zár az össz extra, dupla légzsák alap, még egy villanyablak jó lenne. Megbízhatóság, alacsony költségek, és jó megjelenés, igazi családi kocsi.
- Ingadozó alapjárat miatt javították garanciában kb 15 ezernél, 45000-nél szilentcsere a stabilizátoron a vacak utak miatt, 55000 körül a villogóautomata adta meg magát. Fél éves korában egy nyulat lőttem vele, azóta mintha kicsit szökne a gáz a klímából, évente utána kell tölteni. Sokat megy városban, rövid utakon, eszik némi olajat, a szerviz szerint 0,5 liter/3000 km még belefér.
Alisca Autócentrum, Skoda márkaszervíz, Szekszárd
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |