A dízel etalon
Rossz tulajdonsága egyetlen egy van,ezért is adom el majd:Az eleje gyárilag annyira lent van hogy terep,földút halál...na meg parkolni!Többször sikerült odavernem az alját,meg az első spoilert(el is van repedve)Én főleg elég szar utakon járok, a peca,meg a magyar alsóbbrendű utak,így úgy kell mennem mint a félelem bérében a nitróskamionnak...A fogyasztása viszont meglepő: 6,8liter fölé még télen igazán rövid távon 4-5km sem ment.Autópályán kétszer voltam vele 140-150 között tartós menet tele cuccal(5 ember+csomag)5,1 lit.A csomagtartója a kapható személyautók között a legnagyobb (548Lit),de a pickup-nak amire cserélem (L200) még nagyobb.A motorja legendásan az egyik legmegbízhatóbb.Láttam már taxit 920000km-rel,amit csak hengerfejezni kellet,de fúrni nem.Használt dízelként jó vétel lehet,csak a futás teljesítményre kell figyelni.Az is igaz,hogy nálunk M.O-on simán visszaütnek 100-150ezret is...Gyanítom ,hogy az enyémben a belső állapot miatt is kb.250e km van, de ezzel a vételkor már tisztában voltam,viszont bajom nem volt vele még -12C fokban sem.Legkisebb fogyasztás országúton 80-90-nel kerek 4 liter család + csomag.A három gyerek, meg a peca az ad ám a belsőnek sajnos.Hát ennyi.
- Igazából 10éves korában ezeket nem lehetne hibának venni,mert kopó alkatrészek:Jobb első ablakemelő mechanika (15000)utángyártott,bal első ajtó nyitó bowden (OFt,mert házilag kijavítva),2db első szilent kopog (ilyen minőségű utakon ne csodálkozzunk),légtömegmérő nincs cserélve,mert főleg 2000fordulat alatt járok és ott nem zavaró,csak a fogyasztás több o,5-1 literrel.Megvételkor cserélve összes szűrő+olajok,komplett vezérlés görgökkel (86000Ft)bal első kerékcsapágy (20000Ft),ablaktörlő lapátok 4500Ft,
XXI.Mag u.Kovács Barnabás
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1999 |