A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Skoda » Octavia (2020)

Octavia 2.0 TDI DSG SCR 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

MIB 3 dolgozzatok még rajta kicsit

Szöveges ítélet

Az autóban ugyan még nagyon kevés (~ 1000 km) van így a használati tapasztalatok inkább csak benyomások, ezért nem is erről fogok részletesen írni.
Az új Octaviába egy 2.0 turbo L&K Superbből ültem át, mindkettő céges autó (új cégnél kicsit spórolosabb a policy) :)
A motort-hajtást nem érdemes összehasonlítani, ami szembetűnő különbség az az olyan apróságok mint pl az ablakemelő kapcsolója, a csomagtérben a szatyorakasztó kihajtásának érzése, azért érezhető hogy a Superbben ezekre több energia jutott.

Érdekes, hogy az új Octaviából kihagyták a tök jó csomagtartó világítás-zseblámpa kombót.

Ami nekem kényelmetlen az a vezetőülésben a jobb lábam pl tempomat mellett pihentetése a középkonzol ugyanis szerintem elég furcsán belenyúlik ebbe a kis térbe és nekitámasztani kényelmetlen.

Használhatóságban nem sok különbség van a két autó között, hátsó lábtér nyilván nagyobb volt a Superbben de nem igazán hiányzik, a csomagtartó papíron csak 20 literrel kisebb az Octaviaban 660 vs 640 érzésre én többnek mondanám.

Menetteljesítményre számomra meglepően jó a 2.0 diesel simán lehet vele 200 körül tartósan haladni, hangja ekkor sem veszélyes, egyébként nagyon halk, normál tempóban pedig simán 6 liter alá is bemegy a fogyasztás, aki sprórolósabb annak nyilván ez alá is vihető.
Superb 8 alá nekem sose ment. Octavia 45! literes tankja igen meglepő, gondolom így tudták a csomagteret tovább növelni, szerintem ez azért nagyon kevés...


Na de kezdődjön az amiért úgy döntöttem írok.

A csodás új MIB 3 rendszer, amikor éppen működik akkor is borzasztó lassú, egy mondjuk reggeli indulás telefonkapcsolódással, R-be kapcsolással, tehát kamara indulással, ülésfűtés bekapcsolással, esetleg fűtés-hőmérséklet feljebb állítással már fatal errorhoz vehet, ezt tudja minden alkalommal, ilyenkor nincs mit tenni, várni kb 30 másodpercet és szépen lassan magához tér vagy nem..

Ha pl ezeket a funkciókat nem a rendszer tetszése szerinti sorrendben kapcsolja az ember, akkor akár tolatás közben is simám eldobja a kamera képét, az tehetetlen dühtöl elvakulva többször megnyomott hőmérséklet vezérlő képes sok sok kínos másodperc után egyszerre több fokot felugrani stb.

Én azt gondolom ez is kb az elfogadhatatlan kategória de ez még a jobbik eset, rosszabbikban teljes elsötétülés újraindulás ezek ismétlődése után tér csak magához a rendszer.

És akkor a legszebb egyik nap, már a újraindulás sem ment, minden fekete, több más funkcióval együtt (pl tolatóradar, kamera, sos rendszer) a teljes egység megadta magát.
Az autó azóta áll szoftver frissítésre várva.

Hibalista

- teljes központi kijelző, tolatóradar, kamera, sos rendszer

Ide hordtam szervizbe

Siófok VW

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (8) Évjárat 2020
Kényelem (8) Használati időtartam év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (1) Vezetett km 4000
Szerviztapasztalat (1) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Superb Következő autója?
Ennyire szerette (3) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (4.7/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Skoda Octavia 2020 (2020)

További ítéletek (24 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)