Nyugodt, családi bálna.
Ebben az autóban minden jó. Na jó, nem minden, mert azt nem engedi az anya konszern de majdnem minden. Elég fullos kombi masinát raktam össze az asszonynak. Tolató kamera, holttér figyelő, távolságtartó,szóval minden ami pont 10 guriga alá még befér. Nagyon félt, hogy ez a kocsi milyen nagy de gyorsan megszokta. Jól mozog kanyarban, viszonylag csendes (bár autópályán azért van egy kis szélzaj). Ami nem tetszik: A ledes világítás éjjel megpakolt autónál túlzottan magam elé szabályoz. Ezt sehogy sem sikerült feljebb állítanom ezért sokszor kellett fényszórót használnom (ez szintén ledes). A sport ülések kissé nehézkessé teszik a beülést. Mondván ezt úgy, hogy 173cm "magas" vagyok. Ha már bent vagy akkor jó bár kényelmesnek hosszútávon nem mondható.Itt-ott elzsibbadtam ezért 3-4 óránként ki kell szállni és mozogni. Az adaptív tempomat jól teszi a dolgát. Mindent felismer, lassít, gyorsít, figyelmeztet stb. Vésznek tűnő esetben jól korrigál az elektronika minden szinten. Fogyasztása jó. Megpakolva+ legnagyobb Thule box 97 km/h átlag sebességnél (ebben benne van némi autóút+ pálya) fedcomp szerint 6,7 valósan 6,9. Nem egy bajnok de viselhető.Hosszútávú fogyasztás 6,4l. Ugyanezen az útvonalon ugyanilyen körülmények között azonos tempóval Megane kombi (1,5 dci) 4,9liter olajból. De ez benzines. Minden tekintetben nagy hely van benne mindenhol. Szerethető darab minden kis kütyüjével rekeszével és kiegészítőjével együtt. Bátran ajánlom családosoknak.
- Eddig semmi.
Porsche Pest