Közkatona, aki néha elmosolyodik....
Céges kocsi, és már bátran húzogathatom az ikszeket a konfigurálásnál.
Előző kocsim kettes Octavia, majd ugyanennek a ráncfelvarrott verziója volt, úgyhogy van Skoda fronton összehasonlítási alapom, látható az evolúció (a kocsikat két - két és fél évente, 120-140e km futásteljesítménynél cseréjük). Ezek a kocsik a kötelezőn kívül semmit sem kaptak, és minden hiba futottak.
Mindegyik kétliteres motorokkal szerelet volt (az első még pumpe düse), eleinte közepes, majd magasabb felszereltséggel.
A beltér előnyére változott, a utasok helyéről vagy a csomagtartóról nem akarok regélni, meg kell nézni a kocsi adatait.
Motorikusan a mostani plusz 10 LE érezhető különbség.
Ez az első DSG váltós kocsim, nem is lesz más ezek után.
Hihetetlen okosan működik, gyors, kitalálja a gondolatot is, bár a kormányváltós fülek inkább csak játék.
Ami nem tetsztik:
- jobb lábat nyomja a középkonzol (ez az előzőnél is hiba volt). Hiába lehet elmenni a világ végére a tempomattal a gázpedál érintésenélkül is, de azért ez zavaró...
- a tank űrmérete lecsökkent 5 literrel, 55-ről 50-re, ráadásul olya idiótán van megcsinálva, hogy mikor 0 km a megtehető hatótáv, akkor is csak 42-43 liter tankolható bele. Idiótaság volt ezt a súlycsökkentésre beáldozni.
- mintha a fordulóköre egy hangyányival nagyobb lenne. A garázsba álláskor éppen hogy elcsúszik az orra az oszlop előtt (ez előző kényelmesen elfért).
- Semmi.
Az előző két Octaviával megpróbáltam pár budapesti szervizt, és a Mentesnél ragadtam le.Nem túl olcsó, de korrekt, pontos, gyors.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2013 |
Előző autója? | Octavia 2.0 TDI Combi | Következő autója? | Superb kombi, ami lesz két év múlva.... |
Verdikt | (8.4/10) |