Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia 1.6 Ambiente Combi

The Best Car! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Szétröhögtem magam, azokon az ítéleteken, amik arról szóltak, hogy ez az autó ilyen, olyan szar! Érdemes lenne megnézni, hogy ezek az emberek, egy ilyen autó után milyen fostalicskába ültek át. Csak egy-két példa: Kia, Lacetti, Suzuki, Renault. Ez vicc! Elnézést mindenkitől, tudom, hogy ez nem egy fórum, csak nem bírtam ki szó nélkül. Sokan azt fogják gondolni, hogy én egy elfogult Skoda fan vagyok, nem baj, jól gondolják! Belekezdek! Nekem ez már a negyedik skodálatos autóm, két Fabia, és egy Octavia után itt a következő Octavia, csak azért ez, mert még nem értem meg rá (anyagilag), hogy SUPERB-be üljek. Szerintem jelenleg a Skoda az egyetlen olyan márka, ami elmondhatja magáról, hogy rendkívül jó ár/érték arányú autókat gyárt. Rengeteg egyedi megoldással, a hatalmas csomagtérrel, és megbízható teljesítménnyel. Nem kételkedem azoknak a szavában, akik azt állítják, hogy sokat vitték szervizbe a sajátjukat, de az én tapasztalatom, ami kb. 270.000 km Skodák vezetésével telt, nekem csak a kötelező szervizekre kellett vinnem a gépet. Röhej, hogy valaki a fékét kritizálta, nekem az első fékbetét cserém az 1.4 octaviámnál 75.000 km-nél volt, aki nem hiszi járjon utána. A kényelemét is kritizálták páran, erre csak azt tudom mondani, hogy rengeteg autóba ültem, vezettem (Mazda, Honda, Mercedes, Ford, Renault, Opel stb.), és hosszú vagy rövidtávon is ez nyeri a versenyt. A fogyasztás szerintem teljesen kiegyensúlyozott (7,5 átlag), tudni kell vezetni. Rendkívüli vezetési élményt nyújt, nagyon jó a váltó, a kormány, az egész, ebben az autóban van számomra a legkevesebb holt tér. Még kritika érte a lábteret, én 183 cm magas vagyok, szinte fekve vezetem az autót, teljesen jól elfér a lábam, sőt magam mögé is be tudok úgy ülni, hogy nem érzem szűknek a teret. Még utoljára csak annyit, hogy aki úgy érzi, hogy bizonytalan abban, hogy megvegye-e ezt az autót, az csak azon gondolkozzon el, hogy miért van az, hogy rengeteg Taxi, közszolgálati, és céges autó a Skoda márkából kerül ki. Erre mindenki mondhatja, hogy persze, mert a Skoda ad olyan jó akciókat, de nem ez van mögötte, hanem azért mert megbízható! Mindenkinek tiszta szívből ajánlom bármelyik Skodát, főleg az Octaviát, azok, akik pedig csalódtak benne, azok nyugodtan üljenek át egy „Kiváló” lacetti-be! Sok sikert!

- Nekem ilyen nem volt!

Duna Autó Zrt.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Octavia 1.4 Ambiente Következő autója? Skoda Superb 1.8 TSI Ambition
Verdikt (8.7/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)