Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia 1.6MPI

Szabadnapos lajhár

Elöljáróban elmondom hogy szolgálati autóként kaptam/én kértem mert szimpatikusabb volt az Opel Merivánál/. A mai napig hajtom sajnos nem egyhamar cserélik le. Jelenleg 80 ezernél járok vele.Ami tetszik: a mérete kívül belül elfogadható, a csomagtartó kifejezetten nagy,remekül pakolható.Belül is térséges, persze inkább 4 mint 5 személyes.A váltója szimpatikus ,pontos,nem recseg.Kuplung ,fékek rendben vannak,kormányszervó is jól eltalált. Ami nem tetszik : v.mi elképesztően gyenge a motorja,csak pörgetve hajlandó némi erőt mutatni,soxor beszorulok emiatt a pótos Ifa mögé, kész rémálom vele hosszú távon menni./ebben tiszta olyan mint a régi Skoda MB 1000-es kocsink/Persze a fogyasztása így az egekben van, pályán kiváltképp, pedig nem hajtom 140 fölé már csak a halláskárosodás veszélye miatt sem.A szélzaj 140 uán már oly hangos hogy érdemes a rádiót kikapcsolni.Ezzel együtt a fejem 100 km pályázás után így is megfájdul. Én büntetném aki ekkora kasztnihoz ilyen gyenge motort párosít.Ezen kívül az ülések is kényelmetlenek, legalábbis nekem . 200 km után már tragikus, alig bírok kiszállni.Ahogy hallom a dízelek nagyságrenddel jobbak, sajnos arról nem tudok nyilatkozni, viszont elhiszem hogy jobb mert a saját kocsim dízel, s ott nem fenyeget az örökös gyengeség veszélye. Mindent egybevetve egy max.átlagos autó,ezért a pénzért már sokkal jobbakat adnak, nekem sajátként sohasem kéne legalábbis ezzel a motorral nem.- Mielőtt v.ki azt hinné hogy bántom a Skodát , eszemben sincs, számos korábbi modelljüket használtuk régen , MB1000, S100, 120 L. Nem volt velük különösebb baj, hozták a nagy átlagot.

- Még nem javíttattam céges a kocsi

Fenntartási költség (4) Évjárat 2005
Teljesítmény (2) Km vásárláskor 62000
Előző autója? V-ös Golf Következő autója? tuti nem Skoda
Verdikt (3.6/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)