Scout - az első tapasztalatok
Júliusban kaptam meg az új Scoutomat a cégtől, az első útja egy európai nyaralással egybekötött hazaút volt, 3800 km-rel. kényelmes, nagy puttonyú, remek autó. a motorja rendben van, dinamikus, nem fogyaszt sokat, bár ez előző Octaviához képest nem megy annyit egy tankkal, csak max 800 km-ert tudok belőle kihozni, a másik 5-5,5-ös fogyasztással elment 1000-1100 km-ert is. itt 6,5-7 körül kijövök, ami egy 2,0 l-es 140 lovas dízeltől szerintem nem sok, ha figyelembeveszem azt, h a motorja nem vall szégyent autópályán emelkedőn a mezőnyben, sőt én vagyok, aki előz és nem az, aki félreáll.
Összességében remek autó, igazából terepen nagyon nem próbáltam, de nincs is szívem. Engem még nem hagyott cserben a horgászatok alkalmával, a botok rendben elférnek benne, van sok ügyes-ötletes pakolási megoldás.
Elégedett vagyok vele, és a megjelenése sem utolsó. nem sokat látni belőle az utakon, mondjuk ennyiért, amennyiért itt nálunk adják, nem is csodálom (8,2 M az új ára).
Aki teheti, vegyen ilyet és használja, nem fog csalódni benne. Nyilván nem az autógyártás csúcsa, ezért nem adhatok 10 pontot mindenre, de nekem a napi munkához a vezetett nem kevés km alapján tökéletesen megfelel. a döntésemet nem bántam meg, ha ma újra kaphatnék egyet, még pár extrát tetetnék bele mint pl ülésfűtés (most télen a hidegben reggelente nagyon jól jönne) és tolatóradar.
- klímapanel, bal oldali féklámpaizzó 2x
Skoda Tatabánya