Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia 2.0 TFSI RS

Kékeres

Életem egyik legjobb autója. Kék limuzin RS OCTAVIA. Tisztába voltam a motor lehetséges tipushibáival amikor vásároltam, de mivel első tulajdonostól vettem és végig Magyarországi autó volt éreztem hogy nem lesz gond, jól karbantartott autó. 226.000 km-rel vettem, 150 ezer környékén már átesett egy teljes motorfelújításon a hírhedt olajfogyasztás miatt, ezért is mertem megvenni tudván hogy ezzel már nem lesz gond(ez be is igazolódott, nem is volt vele gond). 37.000 km-t tettem meg vele komolyabb meghibásodás nélkül, minden bele tett kilométer öröm volt. Ha újra eladó lesz, lehet hogy visszaveszem. A tankolás alapján a teljes átlagfogyasztás 9.6 literre jött ki, de hosszú tavon minden szabályt betartva le lehetett vinni 7.5 környékére, viszont ha nehéz volt a jobb láb el tudta kérni a 12 litert is de annál többet nem sikerült vele megitatni. Ha valaki esetleg ilyen típus vásárlásán gondolkodik bátran ajánlom, de alaposan nézzen utána vásárlás előtt, esetleg vigyen magával egy hozzáértő embert. Ha a tipushibák megelőző jelleggel javítva vannak nem lesz gond.

- Bal külső féltengely gumiharang(csuklóval együtt volt cserélve) 20.000 forint - Termosztát 30.000 forint - Vezérműlánc( elkopott a feszítő de nem ugrott át, ezzel egyidejűleg okoskerék csere hogy azt már később ne kelljen). 170.000 forint

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Fabia RS 1.9PDTDI Következő autója? Octavia MK3 FL 2.0 CRTDI
Verdikt (9.0/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)