Germán mindenes
Egy balesetből kifolyólag a bíróság megítélt nekem fél millát, úgy döntöttem,ebből használható autót próbálok venni.Sokat nézegettem, Merci,BMW, de mind hulladék volt ennyiért, ezért letettem eme nemes szándékomról.Olasz volt már,bár nagyon húzott a szívem ismét egy 164-eshez, de mivel hosszútávú racionális döntést kellett hoznom, ezért a német vérvonalat vettem elő újra.Akkor nézzük az octáviát. Régen is tetszett, elmentem hát pár kereskedőhöz.A véleményem nem változott a magyar lehúzós kereskedő banda még mindig a régi volt,csak most még pofátlanabbul csinálják.Nem is tudom,hogy mernek olyan autót árulni ami nem zárható ,és alig indul, mindezt arany áron.A harmadik héten kezdtem feladni, inkább motort veszek ennyiért.Utolsó esélyként még körbenéztem,és találtam egy aránylag szép példányt, családé volt, vezetett szervizkönyvvel, fojtószelep hibával, 3 kilóért.Elmentem megnézni,a család körbeállta, takarították,majd,hogy nem puszilgatták, látszott rajta,hogy vigyáztak rá.Azonnal megvettem, plusz a nyári könnyűfém felnik gumizva 40 ropiért.Vigyorogva jöttem haza, 2 nap múlva át volt íratva,átnézettem, műszaki padra raktuk,kitűnő volt mindene.Szereztünk bele új fojtószelepet, a B betűs nagykerből,fél év múlva kiderült,hogy vacak volt,a pénzt vissza is adták.Mindent egybe véve,megbízható, mondjuk ,hogy kényelmes is, nem egy erőgép, a 75LE -vel, de elmegy mindenhol.
- Halott fojtószeleppel vettem,sajnos a gyártó műanyag fogaskerekekkel készíti,ami idővel elkopik, és el engedi az alapjáratot.A csomagtartó zár haldoklott,2000 Ft-ért vettem bele bontottat.Lambdaszonda ugyancsak cserés, ez már a korral járt nála.Ezen kívűl csak a kopó dolgokat kell cserélni.
Opel Duna,gyors korrekt, viszont drága.
Apróbb dolgokat magam szerelem fel, fék, olajszűrő ,légszűrő.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | alfa 164 | Következő autója? | Octavia |