Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia 1.4 benzin-gáz

Fekete lopakodó

Miután az öreg astra sokadjára hagyott cserben a csere mellett döntöttünk a párommal.
Sokat ingázom a munkámból kifolyólag (Napi 120 km),és jön a tél,megbízható autó után kellett néznünk.
Friss házasok vagyunk,és úgy terveztük,h olyan autót keresünk amiben,ha gyarapodunk is,kényelmesen elférünk.
Az ingázás miatt pedig benzin-gázosat szerettünk volna mindenképp.(Az astra is az volt)
Mivel a magyar használtautó piacból kellőképpen kiábrándultunk,csak is új jöhetett számításba.
Összefoglalva:Megbízható legyen,tágas,benzin-gázos,új.
(és ha már választani lehet,nézzen ki jól:-) )
Így maradt számunkra a Skoda octávia benzin-gáz.
Az autó mágia fekete,klímás,stream hifi,tolatóradar bézs belső,ajándék téligumi acélfelnivel,és a nyárigumihoz könnyűfém felni.
Kicsit fáztam az 1.4,benzin-gáz + klíma kombinációtól,de félelmem alaptalan volt.
Ígaz,ha 5 ülünk benne,csomagokkal nyáron,klímával,gázzal,akkor érezni a különbséget,de igazából arra vettük,h majd 1-2 gyerekkel kettőnknak elég lesz.
Hát elég is.
Akinek az 1.4 80 le kevés,vagyen RS-t,abban nem fog csalódni.De a fogyija sem 6l lesz,arra számítson.
Az autó meg van becsülve 120 szokott lenni a max,ennél többet 2-3-szor ha mentem.
Így nagyon barátságos a fogyasztása.
kb 4 év múlva éri meg lecserélni,de ha addig nem csalódom benne,maradok a Skodánál.
Legfeljebb superb-re cserélem.Hát az egy katarzis amilyen gyönyörű.

Örülök,ha vkinek írásommal segítettem,
(Csak azért nem adtam 10 pontot,mert a superb most a favorit számomra)

Képek később lesznek!!

- Egyenlőre semmi nem romlott el,de a kötelező szervízen említeni fogom,h 2× is csinálta,h megállás után a parkír lámpa égett,és a figyelmeztető hang jelezni kezdett.
- Nem nagy gond,mert mint említettem összesen 2* csinálta eddig,és a kulcs megmozgatására "elmult a tünet",de akkor is.

Még nem volt.
Kötelezője is csak januárban lesz..

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Astra 1.4 SE Következő autója? Superb
Verdikt (8.2/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)