Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia OCTAVIA 1.9 PDTDI DSG ELEGANCE

Első gyertya és hab a tortán

Pozitívumok: Nyomatékos, de nem túl hangos dízelmotor. Ha mégis felbőg egy előzésnél, a morgás az élvezhető tartományban maradt. A DSG nagyon jó, ezzel a motorral legyőzhetetlen párost alkot. Már az első naptól kezdve kézi váltós fogyasztással járok, igaz nem vagyok egy sportos vezető. Mi lesz, ha még be is járódik a motor? Kényelmes, tágas, rengeteg tárolórekesz, minden kéznél van. Az MP3-as hifi nagyon jól szól. Este nagyon szép a műszerfal. (Nappal is persze.) A statndard halogén (Nem Xenon) fényszórók is remek látási viszonyokat varázsolnak az autó elé. Kiváló érték a pénzért, Jetta 1.6i tiptronic-ot kaptam volna ennyiért, és 2600 km után kijelenthetem, ez legalább olyan jó, mint egy VW. Presztizsben talán még elmarad, de már nem sokáig. Dícsérendő még a tágas és ötletgazdag csomagtartó, a magasra nyíló ajtajával.
A kereskedő nagyon rugalmas volt az ártárgyalás során, sikerült sok extrát belealkudni. (Lásd hátrányok).

Hátrányok. Talán a Focus ülése egy csipetnyivel kényelmesebb volt, de még nem szoktam át teljesen. Hiányzik a tolatóradar, talán figyelmeztethetett volna erre az eladó. Elegance felszereltséghez is elég hosszú volt az extra lista amit össze kellett állítanom, hogy elérjem a kívánt konfigurációt. Kicsit sokat vártam rá, de megérte.
---------------
Most 1 év, lassan 20,000 km-hez közeledve ismét írnék róla: Jó. Bővebben, nagyon jó. Az amúgy sem magas fogyasztás 7000 km körül - feltehetően a bekopásnak köszönhetően - még egy kicsit visszaesett, igaz kb 1 liter olaj is belefigyelt 15,000 környékén. Ezen kívül minden szép és jó, DSG aranyat ér (igaz arany árban is mérik), azt hiszem többet nem lesz kéziváltós kocsim. Ha semmi nem jön közbe, sokáig a családban marad az autó. Hogy valami rosszat is mondjak, a tolatóradar még mindig hiányzik, ha lesz valami szervízakció belerakatom a gyárit.

- Egy kapcsoló, gariban cserélték szó nélkül.

Öttorony Pécs

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? Focus 1.6i Következő autója? Octavia RS, ha lesz DSG-vel
Verdikt (8.8/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)