Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia RS 2.0 TDI DPF

Családi rakéta

Rengeteget járok vele, 95%-ban autópályán, ezért is esett a választás a dízelre. Bő 5 hónap alatt 40e km-t sikerült belehajtani. Nekem semmi bajom nem volt eddig a részecskeszűrővel. Igaz GPS szerint 140 körül úgy 2500 a fordulat. Ennél lassabban autópályán csak akkor megyek, ha fizikai akadálya van a haladásnak, így lehet, hogy ezért. Nekem nagyon bejött az autó, kényelmes, megbízható (eddig legalábbis), a 170 lóerő bőségesen elegendő a magyar utakra, 200-nál még vígan fütyörészve gyorsul. A fogyasztás is jó, 7 liter gázolaj azért elfogy 100 km-en (140-es tempoval), de egy ekkora kasztnihoz ez szerintem tűrhető. Az olajat viszont szereti a kicsike, úgy 2 litert töltöttem bele az első 30e km-es szervíz előtt. Azóta belement még egy fél. Mindegy, hozzászokik az ember, most már rendszeresítve van a csomagtartóban 1L motorolaj is, bármikor jól jöhet :-) A tempomatot mindenkinek melegen ajánlom, szinte reménytelen enélkül betartani a sebességhatárokat, hacsak nem folyamatosan az órát figyeli az ember.
Bár eredetileg a kombit preferáltam, de nem csalódtam a lépcsőshátú változatban, szinte semmivel se kisebb. A csomagtartó megtölthetetlen normál körülmények között. Nyaralni (2 kisgyerek + anya + apa) ugyan tetőbox-szal mentünk, de így kb 1 köbméter raktér volt, alig fértünk el a szobában.
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha dízel, akkor a 140 lóerős helyett inkább az RS-t, megéri azt a pár százezer forintot a plussz 30 lóerő.
A motor nagyon nyomatékos, a 6 sebességes váltó precízen jár, szinte élmény vele az előzés. Nem kell sokat gondolkodni, hacsak nem azon, hogy 2 vagy 3 autó legyen-e.
Eddig minden várakozásomnak megfelet. Kitünő családi autó a kellő dinamizmussal.

- Pár alkalommal a tempomat nem akart működni, de a következő indításkor már jó volt.

Krisztofer Auto Debrecen

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Előző autója? Fabia Következő autója? Még nem tudom
Verdikt (7.3/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)