Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia 1.6 Ambiente

Bárcsak lenne 7 személyes.

Egy kis előzmény, ez a második Octaviám. Az első is 1.6-os volt, de meg az 1-es szériából, nagyon szép sötét olaj zöld színben. Na, ez összetört, mert nem adták meg nekünk az elsőbbséget (egy Passat volt a bűnös, az ütközés átlökött az úton, egy a szembejövő sávban érkező autó előtt. Kivittünk egy oszlopot és egy fával is találkoztunk.), ezért totálkáros lett, de az ütközés nagysága ellenére egészben, karcolások nélkül szálltunk ki az autóból. Ekkor eldöntöttem, hogy maradunk az Octavianál (+ mert a céges flottában levő Ford Focus és Opel Astra autók nem nyertek el a tetszésemet). Na, ez volt a bevezető.

Innentől kezdve viszonylag simán vezetett hozzám a mostani autóm útja. Egy ismert használtautós oldalon, nem annyira hosszú keresgélés után találtam meg. 3,5 évesen 2010-ben megvettem egy gyönyörű sötétkék Octavia-t. Bár flottás volt, de nagyon jó állapotban került hozzám. Annak ellenére, hogy az autót napi szinten használom, éves szinten nem sokat megyek vele (~16000 km/év), ezért számomra ez a szívó benzines az ideális, a család elfér benne és a csomagtartó is hatalmas (mindent be tudunk rakni, bútorszállítástól a babakocsiig). Ülések kényelmesek és nem fáj a hátam, ha hosszabb utat kell megtenni benne.

Formája nagyon tetszik (a legjobb), szerintem a facelift-tel a későbbi verziót elszúrták, az első lámpa ocsmány lett. A sima 2-es ott kerek és szögletes ahol kell. Igazából jobban tetszik mint a 3-as Octavia.
A sorrend nálam ez:
Octavia II
Octavia III
Octavia I
Octavia II (facelift)

- Hibái közel a 160000-hez sem nagyon vannak, az alapból kopó alkatrészek kerültek csak cserére. Kuplung, gyertyák, vezérműékszíj, olaj/levegő szűrők stb...

Dunaautoház (Érd) most már Bara néven fut, nagyon segítőkészek.

Franke (mester) és Társai Kft. (Páty) nagyon jól és gyorsan dolgoznak.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Octavia I. Következő autója? Zafira Tourer
Verdikt (8.8/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)