Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia SKODA 1,9TDI ,Tatabánya Győri ut

Az autó kiváló a tatabányai cég megbizhatatlan

Ismerősöm a tatabányai Porsche Tatabányánál a Skoda markakereskedés egyik "munkatarsnőjétol" vette autóját 2évesen,VEZETETT SZERVÍZKÖNYVVEL.A munkatársat azért tettem idézőjelbe mert nem a forgalmi szerint bejegyzett tulajdonos hanem annak élettársa-férje adta el a kocsit ismerősömnek-persze a papirokon a hölgy aláirása szerepelt.Ezzel úgy nagyjából-családról lévén szó-nem is lenne gond,de....
Ismerősöm kocsija 1hete elromlott,a turbó adta meg magát.
A javitási költség bő 500.000FT!!!!!!!
Ismerősöm a garancia érvényességében bizva teljes nyugalommal hivta ki a szakszervizt és a kocsit trélerrel kellett a szervizbe vitetni.
Itt kezdődtek a bonyodalmak.
A tatabányai szervizben kiderült ugyanis hogy az általuk hivatalosan vezetett szervizkönyv ellenére (vagy mellett) a kocsit,korábbi tulajdonosa (a szerviz munkatársnője) 2006-ig mindhárom kötelező szervíz alkalmával "hozott anyag" felhasználásával szervizeltette a garancia érvényességi idején belül.Ezt az infót a kocsi előéletét rögzitő számitógépes rendszer dobta ki de a "hozott anyag" mibenlétét a tegnap esti üzletzárásig még nem közölték ismerősömmel.
A szervíz a szervizmunka elvégzését vállalta de a garancia érvényesitését elutasitotta.
Mikor ismerősöm az illetékes tatabányai szerviz után a Porsche Hungaria budapesti központját is felkereste,a korábbi tulajdonos-aki most is ugyanazon tatabányai autókereskedésben csak jóval magasabb beosztásban dolgozik-telefonon felhívta ismerősömet és kérte,hogy az ő nevét ismerősöm ne is említse sehol.Egyrészt nehogy gondja legyen az ügyből kifolyólag másrészt,elmondása szerint a "hozott anyag" felhasználásáról nem volt tudomása mert akkor az autó nem az ő használatában volt hanem az akkori volt élettársa-férje volt az autó üzemeltetője.Ez azonban elég hihetetlen a magánjellegű kapcsolattól eltekintve is,hisz a gépkocsit a tatabányai Porsche Hungaria (vagy Weltautó autóház vagy Skoda kereskedés stb) üzletében-szakszervízében szervízelték ami a forgalmi szerint bejegyzett tulajdonos munkahelye is volt.A szervízkönyvbe is itt jegyezték be a garanciális szakszervíz elvégzését igazoló bejegyzést anélkül,hogy a "hozott anyag"-ról illetve ezáltal a garancia elvesztéséről bármiféle említést is tettek volna.
Ismerősöm 2006óta rendszeresen és időben hordta szakszervízbe autóját,nem használt "hozott anyagot" sehol sem.
Tegnap este már ismét felhívta ismerősömet a tatabányai kereskedés munkatársa,a forgalmi szerint bejegyzett korábbi tulajdonosa,azonban már nem kérte hanem minősithetetlen stilusban közölte vele,hogy "ne keverjen tovább".Ugyanezt megtette a hölgy egyik ismerőse is akinek nem is tudni mi köze az egészhez.
Ismerősöm tegnap a Porsche Hungária Budapest-nél tett személyesen panaszt illetve kért felvilágosítást ez ügyben ahol a tatabányai partnercégtől eltérően rendkivül kézségesen kezelték az ügyét.Itt méltányosságból feljánlották neki,hogy próbáljon megegyezni az autót a vitás időszakban szervízelő,szervízkönyvet leigazoló szervízzel és amennyit az "illetékes" tataányai szervíz magára vállal a szervízköltségből azt az összeget a Porsche Hungária Budapest szintén hozzáteszi a mostani javítási kiadásokhoz.Mivel Tatabánya csak 20%-ot vállalt a autó javítási költségéből így ismerősöm "lehetséges" kiadása,a Porsche Hungária Budapest -szerintem tényleg korrekt- segítségével már "csak" közel 300.000Ft maradt.
Nem is tudom én mit füzzek hozzá de ezek után én biztos nem veszek és nem szervízelek semmilyen autót és nem is ajánlom senkinek a Porsche Tatabánya vagy Weltautó vagy Skoda vagy Volkswagen vagy mittomén milyen néven futó kereskedést.
Szerintem ismerősöm jóhiszemű vevőként csalás áldozata lett.Őt becsapta az autót eladó tulajdonos és a szervíz is aki anélkül igazolja le a szervízkönyvet,hogy a garancia elvesztését bejegyezné a kocsi szervízkönyvébe.
Ismerősömnek mindenképpen a jogi utra terelést tanácsoltam de a közel 300.000et ettől még neki kell sajnos benyelnie-még ha csak átmenetileg is.
Úgy látszik sajnos csak ennyire bízhatunk a vezetett szervízkönyvben.
Vagy csak a Tatabányán van ilyen hozzáállás a szakszervízhez?A szakszerűséghez?A megbizhatósághoz?
Reméljük!

- Nem volt különösebb hiba

Ugyan Tatabányán lett véve de Tatabánya volt a legdrágább szervíz ezért Esztergom,Kaposvár voltak a kötelező szervizek.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.9/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)