Amikor egy elefánt begyorsul
Amikor vásároltuk azt kérdezték, hogy miért nem veszünk az 1.6 MPI helyett 1.2 TSI motorral felszerelt Octaviát. Az még 400 ezer forinttal többe került és mivel ez egy céges autó, nem volt rá nagyobb keret!
Nem érzem a közel 15-20 lóerő különbséget, illetve nem érződik kellemetlenül(meg még nem tudom elhinni, hogy egy 1.2-es motor nem megy tönkre ilyen használat mellett). Leginkább Pestre közlekedem vele 20 km távolságból. Elég erős ahhoz, hogy dinamikusan lehessen vele menni. Autópályán is viszonylag jól gyorsul csak pörgetni kell!
A fogyasztása nagyon jó. Most a Budapest Pécs lefelé 7.2 liter volt 100 km-n, visszafelé az autópályán olykor 140 mellett 7,8 liter. Városban is le lehet a 10 litert tornázni 8,5-9 köré.
Nem kaptam hozzá pótkereket és emelőt, arra érdemes odafigyelni.
Jó nagy, iszonyatosan pakolható, kényelmes, hosszú úton sem fárasztó a vezetés. Tempomat nincsen benne, de azt talán még utólag berakatok.
Jó az alap hifije, volt rajta bemenet az ipodhoz (kisjack). Vannak benne finomságok, pl: kanyarkövető világítás, vagy ha nem kapcsolod fel a lámpát és elindulsz ég a ködlámpa magától, ha tolatsz és megy az ablaktörlő hátul is bekapcsol, ha megállsz, akkor az ablaktörlő lelassul, ha elindulsz begyorsul olyan sebességre mint amin ment előtte, fűthető/hűthető rekesz.
Én azért választottam, mert az egyik barátomnak első generációs 1.4es Octaviaja van amibe 260 000 km-t tett és nem volt soha különösebb problémája vele.
Először kombit akartam, de ez is elég nagy! Kombit már csak tényleg zöldségesek meg műbútorkereskedők vegyenek!
- Eddig nem kellett volna garanciálisan szerelni, mert újonnan vásárolt autó, de sajnos az egyik havazás alkalmával belekoccantam a szomszédba. Nem volt nagy koccanás, de a kár 500 ezer volt, amit a casco szerencsére kifizetett. Az egyik ködlámpát, fényszórót, lökhárítót és az alatta lévő alkatrészeket cseréltek, de semmi mást a motortérben.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | Ford Focus 1.6 115 LE | Következő autója? | Octavia Combi |