Autók » Skoda » Octavia (2004)

Octavia 1,6 Combi Winter

A feleségem kombija

Ha egy olcsó családi kombi kell,ami biztonságos,csöndes,kényelmes,akkor ez az autó a válasz.
Új autóként került a családba,21000 kilométert tettünk bele vegyesen használva hiba nélkül.Szerencsénk volt,mert sikerült a winter fölszereltséget kifogni,az utolsók között,ez elég sok extrát tartalmaz+ami fontos,télikereket.
Belső tere tágas,csomagtartó nagy,ülések jók,nem értem miért szidják őket,be kell lőni a gerinctámaszt és mehetsz le a térképről.Világitása isteni,nem kell a xenon bele.Apró figyelmességek,pl esőben ha megy az ablaktörlő és tolsz egy hátramenetet,a hátsó törlő is elindul.
Motorja csöndben teszi a dolgát,de 2500 alatt erötlen,naja 1.6 az nem 2 liter.
Fékek nem fáradnak,váltó pontos,futómű nagyon szuper,szinte ragad az útra.
Egyedül a 6. fokozat hiányzik nekem,mert az áttételek rövidek.130 körül már 3500 fölött forog a motor.Emiatt a fogyasztás 7 fölött van.Oké,ha tudod tartani a 90 szigorút,akkor elég neki 6 is.Összesitve ,nem bántam meg hogy megvettük,Imádnivaló nagy csöndes vas.A család is biztonságban van benne,a feleségem használja többet,ezért ez is egy szempont.
Eddig 21000 megvolt,ha lessz valami akkor jelzek.

Update
Megvolt a második olajcsere,megszünt a minimális olajfogyi,ezek szerint be lett járatva.
Továbbra is hibamentes,kipróbáltuk hóban,hegyi túrán,jó a kipörgésgátló néha,sok helyen azt hittem ottmarad,de kimászott:-))
Viszont ha kikapcsolod száraz úton,mintha jobban menne..hmm.

Update :
Nos, elment a hàztol.
175000 kilométer 6 év alatt.Az autoval maximàlisan meg voltunk elégedve.Kapott "B" oszloptol sötét foliàt, szép "RS" kerekeket, gyàri navis fejegységet.
Olajcserén kivül a futomü lett szerelve, de csak a normàlisnak nem mondhato utak miatt.Kormànya kicsit hàmlott de ugye ez a mai autoknàl sajnos nem ujdonsàg.Megjàrta Svàjcot többször, elvitt nyaralni, hordta a csalàdot meloba, iskolàba.Aki együtt tud élni az 1,6-os motorral és nem tolja ki a szemét annak egy örök darab.Fogyasztàsa nagyon széles skàlàn mozog, feleségem képes volt a 7 literes körüli értékre is, nàlam nem evett 8 alatt.Autopàlya a halàla, 130-nàl 4300-at forog, klimàval pàlyàn 11 liter.
Viszon "helyközi jàratban" elfogadhato értéken lehet tartani.

Hàtrànyai amik feltüntek az évek alatt:
Gyenge klima, frissen feltöltve, uj szürövel is minimum 2-es fokozat kell hogy hatékony legyen, szerintem alulméretezett.
Elsö-oldalablakok pàràtlanitàsa nem éppen meggyözö.
Kormàny "szétmàlàsa"

Ezeken az aprosàgokon kivül semmi baj nem volt vele.
Àtvette a helyét egy Outback mert talàltunk egyet.Az Octavia a csalàdon belül kelt el, màra több mint 220000 van benne és még mindig megy.
Nem biztos hogy valaha lesz még uj autonk, de ez maradéktalanul megérte az àràt.

- Kopo alkatreszek.

Miskolc ,Nyiregyháza Platán Autóház, meg ugy sajat magam.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Samara Következő autója? Outback H6
Verdikt (9.1/10)

Skoda Octavia 2004 (2005)