1.9 PDTDI DPF Szerethető családi
2004-es VW Golf IV 1.9 TDI Kombit váltottam az Octaviával. Elsőre picit féltem mert eddig csak VW-eim voltak és hát Skoda... ráaadásul 1.9 PDTDI amiről írnak jót rosszat vegyesen de a golfból annyira kiábrándultam hogy váltottam. Eddig jó döntésnek bizonyult mert kényelmesebb, erősebb, sokkal-sokkal jobban pakolhatóbb. Félig bőr-szövet ülések vannak benne télen hideg de fűthető szóval elviselhető. Sok praktikus tárolórekesz és még nem zörög a műanyag benne. A hang szigetelése szerintem nem az igazi picit hangosabbnak tűnik mondjuk autópályán 120 km/h után.
Fogyasztását tekintve kicsit meglepődtem mert kevesebbre számítottam előző 1.9 dízel Golfjaim plafonja 5,5L volt 100Km-en .
Az Octaviának pedig 5,5L től 6,5L-ig. Jó ez nem eget verő hiba csak sokan azt mondták hogy a PD-k kevesebbet esznek a hagyományos TDI-k től. Minden autómba csak Shell üzemanyag kerül ez nem tudom mennyire befolyásolja a fogyasztási adatokat.
Sűrűn használom autópályán kb. 60km-re járok munkába vele szóval egy napom 120 km.
Ami még meglepett hogy egy dízel autómnál sem maradt olajcsere után az olaj szép tiszta mind bekormolódott. Az octaviánál csak 10000 km -es csereperiódushoz közelítve feketedett be úgyhogy bizakodó vagyok a PD-vel szemben.
- Végig vezetett osztrák szervíz könyvel vettem valós km-errel. Úgyhogy gondoltam hogy később eladás szempontjából jobbnak láttam hivatalos Skoda szervízbe vinni. - Kötelező olaj, szűrők és vezérlésen kívül még semmi nem lett cserélve. - Ja de igen a bal oldali tükörlap mert sűrűn mosom a kocsit és valahogy sikerült "lemosnom" tükörlapot a műanyagról de a szervíz 1 órán belül megoldotta a "baleset" - bekövetkeztétől számítva... :)
Vásárlásom óta csak Full-Auto Kft. Debrecen!Gyorsak, precízek és az árak sincsenek az egekben.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |
Kényelem | (8) | Használati időtartam | év |