Alul motorizált? Vagy mégsem?
Fél évet kellett várni az autóra.
Mivel az előző Octavia "fapad" volt, így mindenkép valami jól extrázott modellt szerettem volna.
Így esett a választás az 5 személyes L&K felszereltségre. Azt is jól felextráztuk.
Mivel párommal felváltva használjuk, így az elektromos ülés volt az egyik fő szempont. Végre nem kell kitalálni, hogy mi a jó ülés pozició, memoriából vissza hozható.
A DSG váltónak és a dugóasszisztensnek hála elég stresszmentes egy autópályás balesetben vagy akár városban való araszolás.
Sávtartó jól működik. Holttér figyelő szintén. Az adaptív tempomat nem csinál indokolatlan vészfékezéseket.
A bőr ülés fűthető elől hátul és szellőztethető is.
A motor pedig ehhez az 1500 kg-os kasznihoz nekem megfelelő. Ha kell tud dinamikusan is gyorsítani. Egy 7 személyes változathoz, megtömve emberekkel és csomagokkal már lehet hogy kevés lenne, de amikor vásároltam tudtam, hogy milyen lesz a felhasználása.
A 4 kerék meghajtás eddig még nem hiányzott.
Ami még lenyűgöz, az adaptív futómű. Szépen siklik át a gödrökön komfort módban. Sport módban pedig kellően feszes.
A másik dolog ami lenyűgöz az utastérben lévő csend. A motor hangot alapjáraton nem is lehet hallani. Kis tempónál olyan volt az Octavia után, mintha elektromos autóval mennénk.
130 környékén sincs kiemelkedő szélzaj.
A városi gyorsítást fékezést, majd újra gyorsítást nem szereti. Mire a 19-es kerekeket mozgásba lendíti az meglátszik a fogyasztáson is.
Ha már felgyorsult, akkor viszonylag kevéssel is beéri.
Hengerlekapcsolós motor van benne, de míg az Octavia ugyan ezzel a motorral folyamatosan két hengerrel ment, ebben nagyon ritkán kapcsol csak be és sem rezonancia, sem egyéb hanghatásokkal nem jár a művelet (nem úgy, mint az Octavia esetén ahol buhogó hang és rezonancia is volt).
Összességében egy nagyon jó autó ár/érték arányban.
- Eddig még semmi.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2020 |