Megbízható szerény oroszlán-
Nagyon jó kis autó, olvastam valamelyik értékelésben, hogy a golf unokatestvére. Abszolút igaz. Versengésre nem a legjobb, de autópályán, 150-160-at kérdések nélkül bírja, csak ordít így azoknak ajánlom ezt a sebességet akiknek min 200W-os mélyláda van a kocsiba:) Ha rendbe van nem eszik sokat. Azon kategóriába tartozik amelyik mindig szól, hogy gáz lesz valamelyik alkatrésszel. Még soha nem hagyott cserben. Ha gáz volt vele, piti pénzért megcsinálták. ha valami drágább és cserére szorul sürgősen bontóban válogatni lehet. 3-as sebességfokozatig szinte tapadsz az ülésben(1.3 autókhoz képest) utánna viszont csigában mozdúl a km óra. Az áttéteknél gyakran észrevehető, hogy pl a kettes kevés a 3as seb.fok. sok ez idegesítő néha. Aki nem vezet sportosan, annak is csak ajánlani tudom 3assal simán vehető a kanyar, úgy hogy be sem rángat. Én mindig is golf párti voltam, de aki alacsonyabb árkategóriában szeretne nagyjából olyan kényelmi szintü helyeközel azonos teljesítményű autót annak hajrá és vegyen egy felíciát. Legfőbb negatívumként kell megemlítenem, ami a legidegesítőbb a kocsiban, hogy a kerékívek, a motorháztető belső ívei igen könnyen rozsdálnak, majd rohadnak. Erre nagy figyelmet kell szentelni. és talán ez az egyetlen dolog ami rendszeresen előjön. Érdemes ezért évente kissebb karosszéria munkát eszközölni rajta, fél évente egy olcsóbb polír és tökéletes, meg van előzve a baj.
- Termosztát ami állítólag típushiba. Nekem most döglött be télen úgy tudom 10eFt körül van. Egy nagyobb javításon ment keresztül, amit a kocsi meghálál. Szinte minden tömítés cserélve lett a motor környékén,(karteltömítés...stb)+vezérműlánc csere. Ez így 20e-be volt benne. Szegénykém betegsége a tüdeje--->kipufogókkal nem vagyok kibékülve de 12.000Ft-ból komplett rendszert vettem,tehát nagyon olcsók hozzá az alkatrészek.Ha az ember nem akar hozzá évekig nyúlni ezeket kicserélgeti megcsinálgatja, talán még a műszerfal világítást gond előtt(mert gyakori)kicseréli ami párszáz forint nincs vele semmi probléma.
Debrecen több autószerelőjénél is megfordúltam, és gyakorlatilag mindenhol olcsón csinálják (ha nem akarnak nagyon lehúzni). Ha nem hiszed járj utána:) Azt megjegyezném, hogy skoda szervízbe nem szabad vinni,mert olyan irreális összegeket kérnek, hogy fergeteges, nem beszélve arról hogy mindent lecseréltetnének veled... Lehúzás!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | – | Következő autója? | golf 3-4 vagy egy pöpecre elkészített felícia |
Verdikt | (9.0/10) |