Autók » Skoda » Felicia (1994-2001)

Felicia 1.3 Mpi LX

Lomha, de olcsó...

Annyit tudni kell, hogy a kis Skodri el?tt egy 1988-as Ford Fiesta Van-om volt, tehát ehhez képest ez felüdülés. Ráadásul nem dízel, tehát nem lesz nyakig koszos az ember, ha ablakmosót akar önteni a tartályba a motortérben.
Ett?l függetlenül nekem pici (188cm magas vagyok), így a vezet? ülést teljesen hátra kell tolnom és csak úgy kényelmes vezetni, viszont így mögöttem már nem fér el senki...max a kutyusunk.
Elég sok autót vezettem már (Opel, Jaguar, Alfa, Vw, Moszkvics, Zil és a többi), de az tuti, hogy a skoda belseje korához képest a leg elmaradottabb.
Az ajtókárpit számomra tetszet?s, viszont a m?szerfal az valami rettenet.
A kapcsolók véleményem szerint értelemszer?en helyezkednek el, a f?téssel akadnak problémák (nem igazán tudtam ez alatt az egy év alatt sem optimális h?mérsékletet csinálni egy hosszabb úton sem. Vag meleg van vagy megfagy az ember).
Motorról annyit, hogy ebben a legkisebb 55Le változat van, ami városban (bemelegedés után) kit?n?, de hosszabb utakra egy kicsit karcsú. 130-nál többet nem nagyon szeret menni, de azt bárhol és ekkor sem eszik többet 7,5-nél. Egyszer kétszer sikerült vele 160-at mennem egy Pest Siófok távon, akkor rengeteget zabál.
Amire oda kell figyelni, hogy nagyon jó API számú motorolaj legyen benne, víz, üzemanyag és megy!:)
Cserben nem hagyott még sosem...le is kopogtam gyorsan.
Összeségében én úgy gondolom, hogy ennyi pénzért egy Suzuki Stiftet tudtam volna venni és ez mindenképpen jobb vétel volt.

- Termosztát (gyári 5500 ft)
- Kipufogó hátsó két harmad csere (6000+5500)
- Fék tárcsa (most lesz cserélve a gyári 135 ezernél)
- A dekkninél valahogy kilazultak a csavarok, ezért szivargott az olaj, és nagyon dzsúzos lett t?le az autó, megijedtem, de csak ezeket a csavarokat kellett meghúzni.
- Kormányösszeköt? csere.
- Els? csapágyak cseréje
- Fordulatszámmér? vagy m?ködik vagy nem!?
- És még néhány apró elektromos probléma, ami csak egyszer?en idegesít?.

Skoda Szalon Pécs
Jófejek, gyorsak, nem vészesek az árak sem és nagyon segít?készek. Csak így tovább srácok!!

Saját szerel?m Bp XV. kerben (Jani Zsolt úr):

Nagyon olcsó, nagyon jól dolgozik! Akinek kell a telefonszáma írjon mailt: tnorbee@totalcar.hu

Kerepestarcsa (auchan mögötti Skoda szervíz)
Lassúak, drágák, viszont nagyon értenek a skodához és minden hibát észrevesznek... Érdekes tapasztalat.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1999
Előző autója? Fiesta 1.6D Van Következő autója? Daewoo Leganza, Evanda
Verdikt (6.6/10)

Skoda Felicia 1994 (1997 - 2001)