Autók » Skoda » Felicia (1994-2001)

Felicia 1,3 lx

Józan kompromisszum

A Favorit után nagy élmény, elvisz mindenhova, nem hagy ott, annyira nem is csúnya. Elsősorban Budapest- agglomeráció viszonylatban használom, város-autópálya közlekedésben sem megy 7 fölé a fogyasztás. A szervó csak ritkán hiányzik. Annál inkább valami vízszintes felület a műszerfalon, mivel mindenhol íves, vagy lekerekített (valószínűleg dizájnelemnek szánták) a cigit meg a telefont sehova se lehet lerakni. Az ülés viszonylag kényelmes, elöl bőven elférünk, hátul határeset, a csomagtartóba viszont gyakorlatilag bármi befér (elvileg nagy trükk lenne a hátsó ülés kiszerelhetősége is, viszont hova a francba tegyem addig). A méreteihez képest elég rosszul fordul. Ha egyedül ülök benne, 60-ig még majdnem fürgének mondható, de igazából nem. Ha a pályán kb 35 másodperc alatt fölgyorsul 130-ra, akkor megy is, de a külső sávból csak nagyritkán merek bemerészkedni a belsőbe. Fölfele is, lefele is baromi rövidek sebességek, folyamatosan váltogatni kell, hogy valami teljesítményt kihozzon belőle az ember, harmincnál hármasban fuldoklik néha, kettesben meg alig megy negyven fölé, de már szét akar esni. 100 fölött iszonyatos a menetzaj, ez a legrosszabb, néha frankón nem tudom már tovább nyomni a rádiót. (lehet, hogy valami légterelő enyhítene ezen, de nem nagyon bízom benne) Semmi nincs rajta túlbonyolítva, ezért aztán nem is romlik el, a Favorittal voltak elektromos gázok, ezzel ilyet se tapasztaltam. Szóval nem egy luxus-kocsi, ha viszont arra használod, amire való, akkor ideális választás. A legnagyobb előnye, hogy olcsó, és mindig elvisz oda, ahova akarom, és a szervízre se kell hónapokat spórolni. Ár-teljesítmény viszonyban szerintem bármit ver.

- ablakemelő, központi zár (mindkettőből nem gyári lett helyette, azóta kifogástalan)
- kipufogó
- kopó műanyag alkatrészek, praktikusan az összes

ismerős szerelő

Fenntartási költség (9) Évjárat 2001
Előző autója? Favorit Következő autója? Fabia
Verdikt (7.5/10)

Skoda Felicia 1994 (1997 - 2001)