Ideális társ. Megbízható, nem vedel, nem hisztizik
Szüleim vették 1996 nyarán. Először nem igen szerettem. ÁÁ már megint skoda.Legyen már végre valami nyugati autó......... Gyenge motor kis belőstér semmi extra. Telt múlt az idő és már nem éreztem hogy gáz hanem megszerettem a puritánságát megbízhatóságát és a beépített anyagok minőségét. (nem elsősorban az utastérre gondolok) Egyszerűen megbízható és nincs olyan hogy hirtelen bemondja az unalmast. Először elkezd kopogni nyöszörögni. Akkor irány a doki :)
Az autó velem együtt cseperedett. Vittem magammal hollandiába is az egy éves ösztöndijamra. Imadkoztam csak nehogy ott mondj be az unalmast (elvégre már 100000 km volt benne) mert ott a gatyámat ráfiztethetem csak a tréler re rakásra. De nem rakoncátalnkodott simán lenyomta az 1500 km es utat oda vissza na meg ott is ment szépen.
Egyetlen gondom hogy rohad a hátulja és a hátsó kerékdobnál illetve hidegben nem nyitja a központi zár a hátsó ajtókat.
A hibalista hosszú de ez elsősorban a hosszú használatnak köszönhető. És az alkatrészárak. Nevetségesek hacsak nem főalkatrészről van szó vagy megpróbálnak átverni valahol.
Fogyasztás nem rossz 8,5-5 liter bár lehetne kevesebb is szerintem.
- központi zár (sikerült a dip kapcsolók próbálgatásával életrelehelni)
- néha bizonytalan műszerfalvilágítás
- alapjárati léptetőmotor 50e
- ékszíj 4e
- gömcsuklót védő gumiharang 1,1 e
- kipufogó dob csere (középső hátsó) 9e
- vezérmű lánc 18 e
- elrepedt mindkét első rugótányér (hiába a földút)
Csömöri autóműhely
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |