Autók » Skoda » Felicia (1994-2001)

Felicia 1,3 LX

Gyönyör? Zöld Botikánk

Szóval 2 és fél éve használom "Botit" (Botond napon vettem), és nyugodt szívvel mondhatom, hogy semmi baja nem volt. Els? autóm, így a vásárlásnál az dominált, hogy megbízható legyen, sehol ne hagyjon ott, merthogy analfabéta vagyok autóból. Viszont nem is gondoltam Skodára 1 pillanatig sem. Valami 2-es, 3-as golfra, vagy Fiestára gondoltam, mindaddig míg meg nem láttam BOTIT. Békéscsabán volt ez (Miskolcon lakom). A színe rögtön visszariasztott (Pacific Green Metal), de az ára 1,07 M nem. Ugyan kevesebbet szántam rá - 7-800.000 -, de miután gyorsan körbekérdeztünk egy rakat Felíciást, gyorsan sikerült dönteni mellette. Meglett a ZS is, család stb. És hazavittem. Aksicsere, gumicsere és kész. Azóta megy. Egyik legnagyobb "élményem" a városon kívüli 5,4-es fogyasztás 90-110-es tempónál. (155 sem okoz gondot neki, csak akkor már nem ötésfelet eszik.)
Nagyon hozzánk n?tt.
DE!
Kényelmetlen hosszú távon.
Életveszély az el?zés, olyan tet?cske, negatív gyorsulás.
Nagyon elkezdett rohadni a hátsó ív a keréknél, mondjuk nem nagy csoda, mert 7 éve kint állós.
Amin meglep?dtem viszont, hogy télen nyári gumival hegyen fel-le (ott lakom) még csak soha meg sem csúsztam.
Váltó laza, lötyög?s, a hideg beálltával recseg-ropog, rettenetes a hangja.

- Ez az autó nem igazán romlik el.
- Elromlott természetesen a tanksapka zárja.
- Csomagtartó zár.

1-2-szer elvittem a Miskolci Skoda szervízbe (Pesti úton), és utóbb véletlenül kiderült, hogy simán beadták, hogy cseréltek olajat, de NEM!!! Persze kifizették rendesen. Tudtam, hogy 99% gazemberek a márkaszervízesek, azt hittem 1 % lesznek... Tudniillik azért vittem szervízbe, mert 5 évesen vettem és addig vitte az els? tulaj folyamatosan, én meg megnyugodtam, hogy de jó, akkor minden rendben lesz. Mikor el?ször vittem el, egy ünnepségr?l mentem és öltönyben-nyakkend?ben voltam, na minden vackot kifizettettek velem, hogy állítólag rossz meg minden. Gyanús volt, így a felét sem kértem a "szolgáltatásaiknak". Egy év múlva póló-rövidnadrág, (azóta sem lett kicserélve, amit mondtak el?z? évben), és l?n... semmi baja a kocsinak, minden megjavult, rajta!!! Rá is kérdeztem, csak hebegtek-habogtak. Másodjára azt gondolhattta a szervizes, na csóri rövidgatyós felíciáskám, nem számlázunk most mindent fel.
SOHA többé nem viszem a Skoda márkaszervízbe!!!!

Fenntartási költség (9) Évjárat 1998
Előző autója? Lada Következő autója? Fábia Kombi
Verdikt (6.3/10)

Skoda Felicia 1994 (1997 - 2001)