Gizi, a megbízható
Gondoltam én is leírom az eddigi tapasztalataimat 1999 1.3 Glxi-vel kapcsolatban.
25 évesen doktorandusz ösztöndíjból spórolva 2008 márciusában vásároltam 500 ezer önerővel 790.000Ft-ért, volt benne tehát hitel is, amit lejárat előtt kifizettem, így is 1.2millió lett a vége (nagy szívás, soha többet nem veszek hitelre kocsit és senkinek sem ajánlom) 80000km-rel vettem, most 109000 van benne.
Összességében nagyon jó, megbízható egyszerű autó. Olcsó fenntartani, kis fogyasztású. Nálam csak országút, öreguras stílusban, nyáron 1vagy 2személlyel 100km -en 5.0-5,2 , télen 5.5. Csak városban nem használom, vegyes kb. 6.5-7liter, télen 7.5, nyáron autópálya 130-140-el 7.2l.
Gond nélkül elmentünk vele Horvátországba Peljesac Orebic-re, 3-4 fél órás pihenővel 14 órás út volt kis utakon Bosznián keresztül.
Azok jól járnak, akik, az apróbb javításokat maguk el tudják végezni. Szerethető, kényelmes autó. Jól fekszi az utat a kanyarokban. Nem egy menő autó, de olcsón és biztonságosan lehet vele közlekedni. A 68 LE a 935kg-hoz pedig nem kevés, versenyezni azért nem való, de szabályos közlekedésre, előzésre elegendő.
Aki gondolkozik felicia vásárlásán és nem akar vagy nem tud milliós nagyságrendben autót venni azoknak ajánlom.
- Hibák: - - rossz volt benne a termosztát, 3500 Ft az új, a cserét a kereskedő AAA megcsinálta - - klasszikus fényszóró magasság állító, kompletten cseréltettem 9000Ft a szerkezet és 5000Ft a munkadíj - - kezdődő rohadás a csomagtér ajtón, anyag+munkadíj haveri alapon 10000Ft - - rendszámtábla világítás izzó csere - - féklámpa nem működött, a kapcsolót ki kellett tisztítani - - olajbeöntő sapka gumiját cserélni kellett, mert csörömpölt a műanyag az öntvényben 80Ft - - spiáter eltört az ajtózárban, a spiáter elem cseréje munkadíj 5600, zárt csak szettben tudtam venni 8700Ft - - a km órában a napi számláló egyszer megállt megpöcköltem és azóta mér újra (menetközben nem szabad nullázni) - - bal hátsó fékhenger csere, mert rossz volt 3000Ft munkadíj és kb 1500Ft anyag - - meghúzták az oldalát anyag + munkadíj ismerős fényezőnél 7000Ft - - első, hátsó ablaktörlő lapát csere kb. 5000Ft - - tetőantenna körüli műanyag gyűrű levált, „krájmerral” javítva - - jobb hátsó sárvédőíven kezdődő rohadás anyag+munkadíj ismerősnél 6000 Ft - - Amit még elvégeztem rajta: - - 12000 km-enként olaj+szűrő csere Valvoline 10W40 kb évi 10000Ft és légszűrő csere 1500 Ft - Fékfolyadék, hűtőfolyadék csere 3000Ft munkadíj és 2000Ft anyag - Szelephézag ellenőrzés, állítás 3000Ft - Évi futőmű beállítás 5000Ft - Pollenszűrő csere 2500Ft - Gyertya csere 10000Ft - - Amit plusszban költöttem: - 2008-ban Új Altimax Winter General téligumi új gyári felnivel, dísztárcsával ismerős gumisnál 55000Ft - Pioneer autórádió 28000Ft - Kartámasz 5000Ft - 2 maszírozós ülésfűtés 8000Ft - GPS 20000Ft -
Sándorfalva maszek
Szeged Skoda Maxauto