Autók » Skoda » Felicia (1994-2001)

Felicia 1,6 LX

Fürge 1,6-os

Megbízható, igénytelen jó kis autó. Még a mai napig is bánom, hogy eladtam, bár az új autóm sokkal jobb, kett?t nem tudok fenntartani. Átlagban 6,7-6,8 l evett, télen egy kicsit többet. A legkevesebb 5,8 volt, de kizárólag országúton 90-100-as tempóval. Az 1,6-os motor nagyon jól viszi a 965 kilót. Emelked?n felfelé az állítólagos 93 LE-s ignis nem ellenfél, pedig ez csak 75 LE papiron. A nyomatékpadon 82. A motor elny?hetetlen. Negyedikben már nem lehet a piros tartományba forgatni, ötödikben 240-nel kéne menni hozzá.
Szóval padlógázzal bármennyit elmegy 7 l/100 fogyasztással. Ez kb. 170-es tempót jelent. Fullra megpakolva is dinamikusan megy úgy 160-ig. Nyomaték az van benne. Sportlégsz?r?vel 150Nm.A futóm?vel viszont nem voltam megelégedve. Rossz úton nagyon zörög, tempós kanyarban bizonytalan. De hát minek annyira rohanni. A kényelem az árához képest nagyon jó. Az ajtókon nem csak mutatóban van kárpit, az egész az. 5-6 milliós autókon is el?fordulhat. Bizonyos fordulatszámokon sajnos van rezonancia, pl 95km/h-nál ötödikben. Összeségében nem rossz, de ez még nem igazi nyugati autó.

- Gyújtáskapcsoló (széria hiba)
- Sebbességváltó rudazat csapszeg (kikopott)

Egy jó barátom Balatonf?zf?n

Fenntartási költség (9) Évjárat 1998
Előző autója? Következő autója? mercedes A160
Verdikt (6.8/10)

Skoda Felicia 1994 (1997 - 2001)