Fehér bálna.
3 évesen vettük a cégbe, előtte bérautóként szolgált (EuRent), úgyhogy ki tudja mennyi kilométert futott és mi volt az előélete szegénykének, de mindenesetre jó bőrben leledzett.
Később az idők folyamán nálunk kapott azután elektromos ablakemelőket, zöld üvegezést és gyári alu keréktárcsákat (Michelinekkel természetesen).
Megérdemelte őket. :)
Egy műhelyben használjuk alkatrész-beszerzésre Pest megyében, néha szgk.-ik vontatására, és cuccolásra a ház körül.
Azt hiszem nyugodtan írhatom, nekünk nagyon bevált!
Felváltva négyen járunk vele rendszeresen (ez ugye nem szokott a dolgok előnyére válni) de zokszó nélkül a benzinen kívül másért ritkán rimánkodik, soha nem hagyott még cserben senkit, pedig kölcsönbe is viszik az ismerősök néha, és vonóhorga révén utánfutóznak vele, ennek ellenére én azt hiszem, tulajdonképpen bárhova el mernék indulni vele.
A fővárosi utakon nagyon kellemesen fut komfortos rugózása révén, kanyarban kicsit billegősen fordul, de nem vészes, hiszen nem versenyzünk vele.
Az üléspozíció úgy ahogy van jó benne, kényelmes, az átlag feletti méretekkel rendelkezők sem panaszkodnak, mivel nincs középbox, így elfér kényelmesen a jobb láb is, a váltója könnyen jár, ergonómiailag úgy eléggé rendben van a cucc.
Semmi csicsa, semmi felesleges luxus nincs benne, de terheletlenül nagyon kellemes haladás és relatíve nagy végsebesség is jellemzi.
Az autópályáinkon szgk.-ik részére megengedett értéket könnyedén tartja ha kell hosszútávon is, bár ekkor már elég zajos a beltér.
Az oldalajtók révén remekül rakodható és pakolható, szerintem lényegesen praktikusabb mint a pick-up verzió.
Végtére is amire való, abban teljesen képes megállni a helyét, én egyszerűen szeretek vele közlekedni, pedig van a családban egy Fabia Combi is (családunk kedvelt suhanó tehene), egy Omega MV6 (Az ezüst repülő) és egy hobbyautó a melegebb napokra, egy Smart Roadster személyében (A kis vörös ör/dög) is szerencsére, és bármily hihetetlen is, hirtelen utánuk sem katasztrófa a Fehér Bálna!
Ha valamit kérhetnék még bele az aranyhaltól, az talán egy szervó kormány lenne...
- Lengéscsillapítók, fékbetétek, kuplung, szilentek, elektromos ablakemelő, műszerfal világítás.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | Favorit Van Plus | Következő autója? | ? |