Átvágás
Családi autó leváltásakor került szóba. Mellette volt az, hogy mégis olcsóbbak az alkatrészek, mint más nevesebb márkákhoz. Eredetileg 1.3-ast akartunk, de nem volt megfelelő. Autóról:
Csomagtér hatalmas(450l), plüss ülésekkel(kényelmesebb, mint a sima lx-é és jobb tapintású), motorja jól húz.
Hibái: Nem új autó. 10 éves létére eléggé rohad, a küszöbök, hátsó peremek táján. A hátsó ajtóról jobb nem beszélni, a bakelitcsík amilyen jól mutat, olyan jól rohad. Az autó elég komolyan sérült, törve volt. Az orvosi ellenőrzésen kiderült, hogy kb. 150000km van rajta. Ezt a féktárcsák csereérettsége, a gyújtáselosztó, a hátsó kerékcsapágyak állapota súgta. A sofőrülés kicsit ki van ülve, de már láttam jóval rosszabakat is újabb és kisebb futásteljesítményű Feliciákban.
3 hónap használat után el lett adva.
Kis pénzűeknek ajánlom, de csak akkor ha valaki ért az autókhoz. Az alkatrészárak félúton vannak a Nyugatiak felé, sajnos az újabb Skodáké már ott van, vagz felül is múlta azokat.
- Konkrét hiba nem volt rajta, csak a kasztni, rohadt. Az első Feliciák sebességváltó karja lötyögös, ezé is, egy idő után gond eltalálni rajta a fokozatokat, főleg a hátramenetet. Segít rajta a gumi szilent cseréje(ideig-óráig), érdemes átépíteni 98 utániakéra(Octaviás elejű), ott favoritos és jobb. Olajfolyás előfordul, főleg azon ami Skoda(VW motrokon nem). A hidraulikus fényszorómagasságállító egy kalap sz...t se ér, ugyanis ha van használva, ha nincs, elpárolog belőle a folyadék. Megoldás a feltöltése(csak műszaki vizsgára elég), vagy cseréje(ez még favoritos betegség)
- Csere:vezér- és laposszíj, feszítőik, gyertyák, fékolaj, lámpaállító, olaj, szűrők. Továbbá kellett volna: féktárcsák, fékbetétek, hátsó kerékcsapágyak, sebességváltónál szimering.
- A jobb oldali ajtónál csak bezárni lehetett(centrál), nyitni már nem még ezt az ajtót sem.
- Számtáblamegvilágítás:égőcsere
Nagybátyám és a fia, értenek hozzá, csak legyen idejük.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Skoda 100L | Következő autója? | Renault Laguna |