Autók » Skoda » Favorit, Forman (1989-1995)

Favorit, Forman 1.3 glx

A megbízható-megváltó életemben

A családunk 2002-ben döntött az autó vásárlása mellett. Egy kétütemű Trabant után ez volt a megváltás, de ma már rájöttünk, hogy lassan ideje lenne váltani (persze itt is a piszkos anyagiak akadályoznak).
Annyit mondanék az autóról, hogy nagyon megbízható darabról van szó. Kicsit már rohadt és még rohad, de ez az ilyen autóknál már értetődő(golf 3-at is láttam ennél már sokkal jobban rohadni).
Kényelme megfelelő 4 személynek, itt-ott zörög az utastér, amit mindig próbálok megszüntetni(sajna mindig vmi ujjab is elkezdi).
Motorjáról annyit, hogy nem egy tigris-erejű, viszont annál megbízhatóbb konstrukció, a fogyasztása lehetne 1-1.5 literrel kevesebb, ezen egy injektor tudna igazán segíteni.

2008. július 22.

Négy hónapja vittük el műszakira csakúgy próba-szerencse alapon(mert már épp lejárt volna, időnk nem volt átnézni se); és láss csodát; átment (nem adtunk kenőpénzt).
Annyi bajt találtak; hogy ereszt az olajteknő, meg a középső és hátsó kipufogót kell kicserélni mert már egy pár helyen eresztenek (szinte észrevétlenül). Hozzáteszem az autó amúgy van használva mióta én is el-el kapogatom.
Még mindig ámulok és bámulok, hogy az én baromkodásaimat is hibamentesen bírja, tényleg nagyon megbízható autó.

- Hátsó ablaktörlő, vízhőfok visszajelző, gázbowden visszahúzó rúgó,
- kétszer már a bronzkeféket kellett cserélni az önindítóban, termosztát, jah és a kopó(fékbetétek) és rohadó(hátsó ívek) alkatrészek

Kerekes Sándor, Makó

Fenntartási költség (7) Évjárat 1994