Fabia életstílus
Futószalagról vásárolt, talán a Fabia Combi modellek utolsó darabjának egyike volt tulajdonomban. 1.0 95 TSI 5 sebességes manuális váltóval kielégítő teljesítményt és jó menetkomfortot nyújtot, autópályán kitűnően vizsgázott. Fogyásztása országúti használatánál akár 4.7 l/100km az infotainment szerint. 3 évig használtam. Karosszériája télen zörgött, nyekergett, más probléma nem merült föl. Méretéhez képest nagy fejtér hátul, és a kombihoz méltó méretű csomagtér. Nagyon jól hangolták össze a váltót a motorral, vaj puha váltó és kuplung. Nem volt hiányérzetünk a lovakban, de természetesen a 3 hengeres hang azért társult az élményhez.
A szokásos SimplyClever tartozékokkal, utasülés alatti esernyővel, jégkaparóval és rakodó rekeszekkel a csomagtérben. Nagyon tetszetős a hungarocellel burkolt csomagtér padlószint alatti rakodórekesz, mi a műlyhűtött árukat egyszerően oda bedobtuk. Hasznosak az akasztókampók, nem csúszkáltak hátul a a szatyrok.
Futószalagos korában első pár kilóméteren voltak érdekes zörejek teljesen betekert kormánynál, kanyarodáskor, parkolásor, aztán ezek eltűntek. Vezetőülés bizonyos háttámla helyzetben nyekergett. Infotainment gyors, hibamentesen működött. Első ablaktörlők zajmenetesen, hátsó elég nagy zajjal törölt. Fura a karosszéra kialakításánál, hogy lehúzott ablaknál beeseik az eső, ha csak csepereg is, állóhelyzetben, kis résre szűkítve is. Egyik ablakemelő már új korában is nyikorgott. Hátsó ajtón a szervíz állított a zárási pozíción, mert becsukva is mozgott, ez érdekes volt.
Azt gondolom mindent összevetve azt kaptuk tőle, amire számítottunk egy VW konszernes Fabia-t, aki szereti, bátran!
- Nem romlott el semmi.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2021 |