Szelíd és barátságos, bármikor hadra fogható ménes
Jelenleg is napi használatban van az autó. Van már a családban egy Fabia, az azzal szerzett jó tapasztalat miatt vettem magamnak én is egyet és kicsit sem bántam meg. Ebben a 75 lóerős motor van, 1.4 16 szelep. Kulturált haladásra alkalmas, a váltó nagyon jó, a fékek szintén elég jók. Igazából nincs gyenge pontja az autónak. Amit kínál, azt tudja kitartóan. Könnyen kezelhetőek a pedálok, kormány, és minden, ami van benne. Van némi olajfogyasztás, ami kb 3 decit jelent 5.000 km-enként. Ezzel nincs gond, szerelőnek se mondtam, mert ez még normálisnak számít. 5W-40 motorolajjal használom, és az olajat ~10.000 km-enként cserélem, vele együtt olaj-, levegő-, és pollenszűrőt is. 98-as benzint tankolok bele, ezzel télen kb 5.5-5.8 liter az átlagfogyasztás. Nyugodtan, de a forgalom ritmusába simulóan vezetek. Szeretem a belterét, a tág határok között beállítható kormányt és üléseket, a csendes utasteret menet közben. Ezek természetesen a saját kategóriájában értem, nem egy A6 Audihoz képest. Könnyű vele szűk helyekre beparkolni, szépen viselkedik kanyargós utakon is. Amit nem szeretek, az a kisebb jobb oldali külső tükör. Ezen kívül nem tudnék gyárilag rosszul kitalált dolgot benne (főleg, hogy ez egy '90-es években tervezett autó, most meg 2019 van). Ha két szóval kéne jellemeznem: Tisztességes iparosmunka. Nem vagyok elájulva tőle, de csalódást sem okozott. Ezután is Skodát veszek majd, bár ebben a Fabiaban még 5 év simán benne van. Csak ajánlani tudom.
- Féltengely gumiharangok, Féltengely csukló, stabilizátor pálca, előtét ellenállás.
AUTO-SIGNAL Kft. - 3900 Szerencs, Takta út 22/A
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |