Autók » Skoda » Fabia (2007-2014)

Fabia 1,4 16V ambiente cool

SÁRGA KIS MACKÓ

Az Ignist nagyon utáltam,nem tudtam sebességet váltani,állandóan lefulladtam "tipikus nő vagyok",nem lehet benne elférni,kényelmetlen az ülés!
Kb fél év nézelődés után döntöttem a Fábia mellett.Pénz,praktikusság,stb..
Amikor tavaly bementünk a szalonba,beleültünk és már ott megtetszett.Rögtön szerelem első látásra,majd páromnak a munkahelyen mondták nem jó a skoda, mert műanyag.Többet szóba sem kerülhetett.
Majd akciót hirdetett a skoda, felhívtam a szalont és mindent megbeszéltünk,gyakorlatilag telefonon lefoglaltam az autót.
Odamentünk, egész úton az autó színe volt a fő téma,minden félét kiválasztottunk és a végén sárgát vettünk!
Szerintem tökéletes,választás aki látta mindenki elájul tőle annyira szép,aranyos,könnyen vezethető,a sebváltója gyakorlatilag magától a helyére megy,tény és való nem lehet vele lefulladni,tipikus női autó.
Nincs óriási tapasztalatom, a fogyasztást illetően, ráadásul még Budapesti és belvárosi is.Volt,hogy 11L volt az átlag fogyasztásom hétköznap du.16-18 h-között 1óra autózással légkondi+ nem gyári mp3 lejátszó a Nagykörúton.Azt mondják a bejáratos autónak nem tesz jót a csúcsforgalom!
De volt,hogy vasárnap belvárostól Újpalotára 6,1L.Autópályán légkondival 6,5 (90 és 120-as tempóval).
Ha hétköznap reggel megyek, még nem csúcsban akkor olyan 7- 8L (már nem bejáratos az elején több volt)légkondival!
Tényleg könnyű vele a parkolás,nagyon megbízható autó.

Olyanoknak ajánlom,aki nem akar 120 felett tépni, bár a 160 sem probléma de nem szágúldásra termett.A terepjárósdi nem formája. Alig tudja a nem kicsi valagát feltolni akár csak egy járdára is, hát még egy komolyabb emelkedőn szinte sír szegény. Olyan mint a Vuk a mesében, de ha nagyon muszály nem hagy cserben, keservesen ugyan de felmegy.Tulajdonképpen városi és egyben kis családi autó, bár ez utóbbinál megemlíteném, hogy a csomagtér nem valami nagy,de két embernek megfelelő plusz esetleg 1gyerek.

Ha kempingezni megy vele az ember a babakocsi csak úgy fér bele ha fektetjük az ülést és még nem raktunk be fáklyát, meg bográcsállványt, amik csak a hátsó ülésen a lábrésznél férnek el.
Mind ezek után,még ajánlanám annak is, aki friss jogsival rendelkezik első autónak,mert nekem tökéletesen megfelelő.

- Téli gumit kellett venni.
- Túl az első szervizen, picit fájt 62.000.- Ft. Nem volt semmi hibája!

A kötelező szervizbe Porsche Pest, Az összeget leszámítva, de mit lehet tenni?, nagyon kedvesek, segítőkészek,barátságosak, és sorolhatnám, meg voltam elégedve.

Gumi szervíz konvoy kft, nagyon rendesek pik-pak feldobták a kerekeket és jó áron adták a gumikat felnivel együtt.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Ignis Következő autója? skoda oktávia vagy superb