Pufók
Miskolcon vettem a Multiturbo Kft-nél. Nem tudom elképzelni hogy mi az úristen tartott 4 hétig a szerződés és az átadás között, úgy hogy az országban volt az autó.
A formája a kedvencem. Sokan a Szuzukihoz hasonlítják de szerintem míg az feszes ez inkább pufók. A motor nekem bőven megfelel de perssze hozzá kell tenni hogy egy dízel Regata után sokminden gyorsnak tűnik. Az is mókás hogy a motorháztető alatt több VW, sőt több Audi logót látsz mint Skodát. Még az is lehet hogy megbízható lesz. A gyári sztereó 8 hangfallal meglepően jól szól és okos is. A belseje nagyon kényelmes, 600 km után kellet kiszálnom, hogy nyújtózzak. Jelenleg ennyi mert azért óriási tapasztalataim még nincsenek. Most két hónapos.
Negatívumok: A csomagtartó bezárása izomból történik, nagyjából budiajtó stílusban. A klíma kissé kinyírja a motort de mondjuk ez nem meglepő. A könyöktámaszt ha leengeded két állása lehetséges. Alsó állásban a kézifékkel összeakad egy picit (ez megszokható), felső állásban meg iszonyú kényelmetlen váltani. Amit a legtovább tartott megszokni, hogy a gáz- és a fékpedál olyan közel van egymáshoz, hogy a szélesebb cipőimben beleakad a lábam a fékbe. Max egy fél centi a hézag. Ja és meglepően sok akciós Ferrari kisautót vehetek az unokaöcsémnek a Shell-nél, mert eléggé eszik. Lehetne vele egy mondjuk 6,5l-es átlagfogyasztást produkálni de akkor inkább járok busszal. 8l környéki átlaggal viszont budira is majdnem ezzel járok.
- Két "nem tudom mire vélni" problémám van vele bár lehet, hogy ugyanannak a problémának két jele.
- 1. 5000 kilomter környékén jelentkezett először jellemzően 100 km feletti napi utazásoknál. A hoszabb út után leálítom majd este mondjuk boltba megyek, a kipörgésgátló jelzőfénye nem alszik el. Reggel újra rendesen működik. És nem is minden út után csinálja.
- 2. autópályán 130-nál egyszer csak mintha belerugnék a fékbe pedig nem. Eddig kétszer fordult elő és elég ijesztő.
- Nyilván egyik sem reprodukálható a szerelőnél.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | regata | Következő autója? | – |