praktikus
45 000 km megtett út, 625 levezetett óra, 2800 liter elfogyasztott benzin (nyáron 195-ös, télen 185-ös gumikon).
55 000 km: az utóbbi 10e km-ben már felesben (kis) városban, felesben országúton használtam, a fogyasztás így kb 7 liter környéke
A csomagtér tágas, még idáig soha nem bizonyult kevésnek. Az utastér 4 személyig egész kényelmes, lábtér van. Sebességváltó 2 ujjas, ugrik a helyére, nagyon tetszik, az egész autó olyan játékszerű; könnyű kormány, könnyű pedálok, könnyű váltó. Döntse el mindenki, hogy ez jó-e; nekem Merci 220 CDI (2008), BMW 540i (2008), BMW 120d (2007), Opel Zafira 1,9CDTi (2008), Opel Zafira 2,0 dti (2005) 2-300 km-nyi vezetése után elfáradt az izomzatom, ebben pedig "csak" a fenekemet ülöm el.
Lehet, hogy alsóbb kategóriás autó, és "olcsó János" vagyok, de szerintem igencsak dinamikusan vezethető (meg szoktak lepődni az utasaim, hogy csak 1,2-es) nagy autó. Úgy gondolom, hogy az átlagnak már ez is "túl sokat tud" (gondolok itt az 1 fő/autó-s közlekedési szokásra)...
Azért találtam benne hibákat is:
-az ajtókon levő belső műanyag hajlamos rezonálni, ha hangosan szól a fémzene
-a belső tér tetőlemeze a szélvédő felől elég libegősen van illesztve
-közepesen nagy holt tér
-légkondi nagyon visszafogja
-mélyen,elöl van a sebváltó, de legalább pontos, gyors, és jól érezhető
-hátul 3 személynek keskeny, elöl kettőnek pedig nagy, de a lábtér mindenhol rendben van
-nagyon ciki azt mondani, hogy csak 1,2-es
- a jobb első ajtóban az ablaküveg kimozdult a helyéből, de pár percen belül a szerviznél voltam, ahol azonnal kijavították garanciába, 0°C alatt enyhén búgott 50000 km után a fűtőventilátor, azonnal cserélte a szervíz garanciába.
közeli márkaszerviz :)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Nem találtam még számomra megfelelőbbet |
Verdikt | (8.4/10) |