Autók » Skoda » Fabia (2007-2014)

Fabia 1,4 16V Ambiente

Mindenkinek aki szereti. ... az átlagot

Háát rövid leszek asszem, mert nehéz mesélnem róla. Olyan semleges az érzés...
Meg kell, hogy mondjam friss tulajdonos vagyok, már úgy egyáltalán az autók terén, bár több autót is vezettem már...de hát az nem vót az enyém!
Én alapvetően meg vagyok elégedve vele, olyan (kb.) jól összerakott (itt meg kell jegyezni, hogy az első pillanattól mozog kicsit az ajtók műanyag borítása, de hát akkor is...), tömör kis autó. Belül tágas, 4 embernek okés, bár nem egy földkörüli útra. Lábtér, fejtér (nem elhanyagolható jellemző, hogy akár egy porondmester a szolgálati cilinderben is be tud ülni) elegendő. Anyagok megfelelő minőségűek, még a mintázat is elviselhető. Van benne minden,ami egy átlag embernek( mer´ én az vagyok) kellhet, elektromos ablak, kp.zár, klíma, 8 hangszóró, hifi (ez már egyéni beruházás volt). A külsővel sincs gondom, elölről (néha) morcos, hátulról meg...nem is tudom...hát ha tolatok, akkor a padkára nem akadok fel vele, az tuti. Teccik! (bár szemből mégis olyan mintha a satuban egy kicsit összenyomtak volna egy szuzit)
Egy-két bosszantó apróságot azért felsorolok, ami eddig megzavarta a közös együttléteket:
1. az akksi jelző többször is felvillan, de ha újraindítom a gépet, akkor már nem csinálja. Ez nem tudom mitől van. Az akksinak nem kellene még merülnie.
2. A csomagtartó ajtaja néha visszapattan, nem záródik be elsőre. hmm...
3. A fogyasztás. Ez zavar leginkább, 8,5L ! Itt mindenkinek 7,5 körül fogyaszt és őszintén megvallva én is erre számítottam, de hát nem ennyi. Pedig Isten bizony, nem szoktam hajtani. Én jórészt városban használom, a megtett km-ből kb. 1000 volt autópálya, de ott is ennyi volt az átlag.
Egyszer,.. este egy 40 km-es távon sikerült 5,3L-es átlagot mennem, de azóta sosem. Lehet, hogy elaludtam és csak álmodtam..?
no, asszem ennyit mondanék róla, bár nem lett rövid, de annál hosszabb

két újabb bejegyzés....
A 6000. km. Valami történt! Most lett bejáratva? Ettől kezdve érezhetően jobban megy az autó (na nem egy Ferrari :-)) , illetve csökkent a fogyasztás. A korábbi 8 - 8,5l (városban) helyett 7,5 - 8l -re ment le és az autópályán is 120km/h átlagnál a 7,5 litert nyeli be. Ezzel most elégedett vagyok.
Üröm az örömben...
Hogy azért mégse legyen olyan jó, menet közben néha rángat, és villog a kipufogórendszer hibáját jelző sárga lámpa.
Ok, de mi van, ha az autópálya közepén 120-nál mondja be, hogy nem megy tovább? Hát, vicces lesz onnan behozni :-)
2 nap után elmúlt a jelenség, most megint minden OK. Remélem ez már így marad örökre!

11113 km
Semmi különös (azóta se villant fel a sárga lámpa...), de rövisesen jön a kötelező szerviz....!
Illetve Tatabánya <> Bp. az 1-esen 5,8 literes átlag. Ez nem rossz, azt hiszem.

15000 km-es szerviz
Szerencsére semmi különöset nem találtak (bal hátsó féklámpaizzó csere - 80 Ft) csak a szokásos 1éves és 15 ezres szervizt végezték el. 40eFt, másfél óra reggel. (megreggeliztem és olvasgattam addig). A kiszolgálással abszolút meg voltam elégedve.

A gépezet az óta is működik rendesen, semmi gond (lekopogom). Egy apróság aggaszt csak. Néha reggel, hidegen indítva kicsit remeg. Ez nem tudom, mitől lehet, de remélem nem valami nagyobb gondnak az előjele.

A téli "akadozásra" két lehetséges választ találtunk (vagy/vagy):
1, Tesco benzin (ezt nem kell magyarázni)
2, 98-as és 100-as benzin. Állítólag az is lehet, hogy ez túl jó neki és nem bírja. Télen pedig jó néhányszor megitattam a jobbikból a kis drágát.

Remélem semmi gáz nem lesz a következő 15 ezren sem...

- 2 napig menet közben néha rángat, és villog a kipufogórendszer hibáját jelző sárga lámpa.
- A szerviz azt mondta, hogy ha nem állandó a hiba, akkor nem tudnak vele mit tenni. Vigyem be, ha folyamatosan világít.
- A bal hátsó féklámpaizzó kiégett.
- Hideg indításkor kicsit traktoros a "fíling" zakatol, és eléggé remeg. Bemelegedett motornál pedig piciket, mintha néha kihagyna egy-egy ütemet.
- A 2. hengernél egy szelepet kell cserélni... :-(
- Nos, a szelep...
- Először 1 óráig javították, kicserélték az összes befecskendező szelepet(?), de még mindig (sőt jobban) remegett. Ott kellett hagynom egy napra, de a nap végére kiderült, hogy mégis a szelep volt a hibás, de az összeszerelésnél a szerelő kolléga rosszul rakta össze a gépet és egy tömítést elszakított :-).
- Kicserélték azt is délutánra, azóta szerencsére semmi hiba.
- Működik, mint újkorában. Természetesen minden garanciális javítás volt.
- Remélem nem lesz semmi újabb meglepetés....

III. kerület. Duna Autó.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2007