LPG-vel töltött kis Lufi
Kb. 3 hete érkezett meg szaténszűrke (delfinkék) színben és amit a prospektusok mutatnak az orráról azt mindneki felejtse el mert igenis szép. Azóta sikerült 2100 km beletenni, napi 80-90 km mellett nem volt nehéz. Előtte Ignisem volt, úgyhogy hozzá tudom hasonlítani, és mondhatom ég és föld a különbség. Főleg fogyasztásban. Nem kell mondanom, hogy az Ignissel a napi utazgatás mellett a gatyám is ráment az üzemanyagra. Ezért is váltottam benzin-gáz üzemeltetés mellett és mivel gyárilag szerelt LandiRenzo szerkezet van a Fábiában (3 év garival), nem volt nehéz dönteni.
Fogyasztása átlagban 8 L a gázból, ami alapvetően sok lenne de úgy gondolom az Ignis is megevett ennyit benzinből, sőt... Számításaim szerint 40 L tankolás során a mai árak mellett közel 5000 Ft-t spórolok.
Menettulajdonság?
Sokan le akartak beszélni a Dual- rendszerről, mert hogy veszít az erejéből az autó. Ezt én nem vettem észre, tény hogy nem pörög úgy mint az Ignis, de a mai trafi-árak mellett talán nem is nagyon baj. A váltó egy álom, nem kell erőt kifejteni a sebességfokozatok váltásakor. Az úton fekszik, mint akit odarajzoltak, nem kell izgulni egy sebesebb kanyarban sem.
A fék eleinte gondolkozott, de mára már teljes pontossággal és kellő hatással használható.
Felszereltség? Röviden, minden benne van ami nekem kell: klíma, elektromos ablak, kormány, kerék stb...
Kényelem? Az Ignis-ben fájt a hátam, ebben aludni is kellemes lehet. Tágas, formás, szép. Egy problémám azért van, valahogy meg kell oldani a könyöklést, mert néha nem tudom eldönteni hova tegyem.
Azért valami rosszat is írjak, kicsit sokat kellett várni amíg megkaptam, amit a gáz-rendszer szereléssel magyaráztak.?
Csomagtér, elég szűkösnek mondható főleg a bent csücsülő pótkerékkel együtt.
És még egy apróság. Valami kopog a beltérben, de addig keresem amíg meg nem találom.
Összefoglalva: kényelmes, gazdaságos, csendes, jó menettulajdonságokkal megáldott autó.
- Még semmi.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |