Autók » Skoda » Fabia (2007-2014)

Fabia 1,4 16V Elegance

Kisméretű vadkan

Előbb a rosszak. Nagyon idegesítő, hogy a kettéosztott kesztyűtartók egyenként nagyon kicsik. Térkép, a kocsihoz tartozó leírások (szervizfüzet, stb.) alig férnek el az alsóban, a felsőben a CD-k is épphogy. Inkább lenne egy nagy, az sem baj, ha nem hűthető. Merthogy a térkép stb. mellé semmi nem fér, amit hűteni kell/lehet, az tuti.
Fabia Combi után meglepően kicsi a csomagtér is, de arra nem nagyon van szükségünk, szerencsére. A négy kerék (felfújt gumival) állítva, csak úgy fér el, ha a kalaptartót kiveszem, az ötödik csak az utastérben kaphat helyett. Egy db kerék fektetve éppen csak befér.
Kár, hogy csak egy tolatólámpa van.
A fék kicsit gyengének tűnik összességében.
Nem tudom, hogy a rádiónak van-e baja, de a helyi (Esztergom és környéke) adó szinte állandóan rossz minőségben vehető csak. Az előző kocsinál nem volt ilyen gond. Az országos adók szinte problémamentesek.
A jók. Különösebben kiemelni semmit nem tudok, mert pontosan olyat választottunk, amilyet szerettünk volna (és nem csalódtunk!), és ebben a kényelem volt az elsődleges szempont (klíma, ülésfűtés, tolatóradar, tempomat, elektromos ablakemelő hátul is, fűthető, elektromosan állítható tükrök, fűthető ablakmosó fúvókák).
Én szeretem, hogy kemény a rugózása.
Összességében szeretem, kényelmes (mint írtam, ez a lényeg), a teljesítménye is megfelelő (már nem vagyok egy streetracer), ha tudomásul vesszük, hogy 3500-as fordulat alatt nem nagyon kell/szabad vele előzni. Már voltunk hosszabb úton (autópályán is), megbízható, jól kezelhető. Az Elegance-ba épített/építtetett apróságok (ezen a szinten) igazán otthonossá, szerethetővé teszik.
Így a 8000. km után, amiket még észleltünk: sajnos a levegő áramlása a kocsi körül (szerintem, nem hozzáértő szerint) nem a legszerencsésebb: esőben a tükör mellett, a szélvédőről rengeteg víz kerül az első, oldalsó ablakokra, ami igencsak zavaró. Nyitott ablakoknál (nem esőben :)) rettentő nagy sípolás van, szintén a levegő áramlása miatt (a tükröknél).
A fogyasztás beállt 6 körülre, légkondival 6,5. Autópályán folyamatos 130-cal, kb. 9,5 liter.

- Nem biztos, hogy le kell írni, de két defekt 4 nap alatt. Viszont ez alatt pozitív tapasztalatokat szereztem a gumisnál is és a márkaszerviznél is.
- Egyszer a kipörgésgátló lámpája világítani kezdett, a tempomat nem működött, de másnapra "elmúlt". A szervizben csak törölték a hibát. Azóta semmi. Illetve még egy defekt...

Porsche Tatabánya

Grósz Gumi Kft.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Előző autója? Fabia Combi 1,2 12V Következő autója? Ha lesz megint "új" Fabia egyszer. Ha meg pénzem lesz: Passat. :)
Verdikt (7.1/10)

Skoda Fabia 2007 (2007)