Autók » Skoda » Fabia (2007-2014)

Fabia 1.2 combi

Ésszerű választás

Öt évig használtam a korábbi Fábiámat, sok sok ezer kilóméterrel adtam el. Most itt az új és vegyesek az érzéseim.
Nagyon csalódott vagyok a felhasznált anyagok minőségében, hatalmas visszalépés az elődhöz képest. Ugyanakkor tér érzetre sokkal jobb. De a felhasznált anyagok! Nem, nem tudok megbarátkozni vele, "gyerekjáték" MŰANYAG sok helyen fúj.
A kesztyűtartó sincs kibélelve, csak kopogós MŰANYAGgal,
csomagtárben is több a MŰANYAG. Na jó azért vannak előnyei is az elődhöz képest. Puhább kuplung, finomabb ajtó csukódás és lehet végre megoldották a csomagtartó csukódásának a problémáit is. Hátul nagyobb lett a hely és középre is öt pontos őv került. Tágas csomagtartó, 12volt-os csatlakozó.
Na igen és az a sok kis apróság ami jól esik vezetés közben, autómatikus ablaktörlő kapcsolás hátramenetben, figyelmeztető hangok, jelzések. Hosszútávon is kényelmes ülések, jól beálítható vezetési pozició.
Korábbi 1.2-es (64le) megfelet számomra, azért döntöttem ismét, immár erősebb (70le) erőforrás mellett. Na igen motortér. Hová lett a szigetelés a motorháztető belső részéről?
A fogyasztás szerintem egyén függő, lehet vele sporolósan menni vagy éppen...... Ha hozza az elöző 6.2-es átlagát akkor jó.

A szervizeltetést nem itthon fogom megoldani mint ahogy korábbn sem tettem. Szlovákiában olcsóbb és nem probálják meg átvágni a tulajdonost. Ott állhatok végik az autó mellett.
Korábbi tapasztalat, Fábia 15ezres szerviz (XV.ker) 2003-ban 40000Ft.
Reklamálás! Kulcs előttem! Autó parkolóban! Várakozás, kb15 perc. Munkafelvevő tájékoztat:visszatettük a régi pollenszűrőt és levegőszűrőt az ár immár 28000Ft. Észrevételeim elmondása után csak nézett ki a fejéből és meg sem szólalt.

Szóval, kedvező fentartási költségek mellett egy tágas, jól felszerelt (winter) családi autót vettem, kevés kompromisszummal.

- Remélem semmi.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Megbízhatóság (8) Vezetett km 2000
Előző autója? fábia Következő autója?
Verdikt (6.6/10)

Skoda Fabia 2007 (2007)