Autók » Skoda » Fabia (2007-2014)

Fabia 1,4 SPORT

Az igazi hangtalan családi csoda :)

Egy honda civic-ünk volt 1.5-ös motorral. Ég és föld a két autó. Sokszor vezettem már korábban fábiát, 1.2 és 1.4-es motorral is. (a régi változatból) Ami nagyon tetszett benne, a futómű (nagyon feszesnek érződik, és nagyon-nagyon halk!!) és a váltó.

Sok autót vezettem már franciát, olaszt japánt, de ennek a váltója még a honda váltónál is jobb. A pedálók nagyon könnyen kezelhetők. A fékhez szokni kell. Gyenge szerintem a rásegítés, ezért egészen erőteljesen kell nyomni, hogy valóban kifejtse a maximum fékhatást. (Hondából átülve olyan mintha nem lenne alatta fék, majd nyomtam rajta még egy kicsit, és már az ABS is dolgozott :) )

A felszereltsége majdnem full extrás, tényleg minden benne van már. Még bejáratos, így nem pörgetem. 3000 felett lehet érzni, hogy elindulna igazán az autó.

Minden nap 10-10 km várossal járatom be, éppen, hogy rendesen felmelegszik, és már meg is érkeztem. A fogyasztása sok-sok dugóval bizony 9-10 liter körül van ezen a szakaszon. Egy kicsit sok, bár a hondával is ennyi volt (bármennyire is próbáltam néha finoman vezetni)

Ami igazán csodássá teszi számomra ezt az autót, az a hihetetlen csend, ami az utastérben van. Kátyús utakon nem akar szétesni, semmi hangja a műanyagoknak! Kanyarokban olyan mintha az úthoz tapadna...

A családban már van egy fábia, azt 6 év alatt egyszer sem látta szerelő a kötelezőkön kívül, remélem ez is hasonlóan megbízható lesz... :)

- Semmi.

Skoda Palota

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Civic 1,5 Következő autója? még egy jó darabig marad, talán az új Focus pár év múlva
Verdikt (8.8/10)

Skoda Fabia 2007 (2007)