Teljesen jó, miért mondjátok, hogy nem?
Hát, hol is kezdjem? 2004 novemberében vettem át a kocsit Gödöll?n. Már régóta terveztem a dolgot, és nem bántam meg.
Mivel magam is a járm?iparban dolgozom, az els? 1-2 ezer kilométeren becsülettel bejárattam a kocsit, és mindenki halljon csodát, az addig is 7l alatt lév? fogyasztás észrevehet?en csökkent, a kocsi pedig érezhet?en fürgébb lette. Be kell járatni... Aki panaszkodik, hogy sokat fogyaszt, meg hogy sz..r, gondoljon vissza, nem bánt-e úgy vele, mint egy rabszolgahajcsár...
Az els? hiba viszont már két nap múlva hallatott magáról: enyhén nyikorgott a m?szerfal, majd észrevettem, hogy ha a fényszóró alapállásban van, mindig rám villognak. Visszamentem Gödöll?re, ahol a m?szerfalat azonnal kijavították, a lámpára azt mondták, hogy ilyen er?s. Hihet? volt, f?leg a Szutyuki után. Aztán amikor láttam, hogy 1-es fokozatra állítva nem villognak, akkor biztos lettem benne, hogy nem jó a gyári beállítás. Mivel már nem volt sok hátra a szervízig, gondoltam, majd akkor. Addigra az egyik hangszóró is "elsötétült" úgyhogy azt is jeleztem. A fényszóró ügyében igazat adtak nekem, a hangszórót gariban kicserélték, azóta rendben van.
Egy dolog kicsit bosszantó: ha nem gyári rádió van beépítve a gépbe, akkor megszorul a középkonzolon lév? tárolófiók, de ezt a tervez?k mafláskodták el. A Patócsáknál viszont rájöttek, hogyan lehet orvosolni, úgyhogy ez sem hiba többet.
A menettulajdonságokról annyit, hogy nem egy Ferrari, de istenem, 1,2-es. Ahhoz mérten nem rossz. A futóm?vet szidóknak meg üzenem, hogy tényleg Fabiába kell ülni: nekem ugyanis egy haverom több mint 200 kilométer hegyi tekerg?dzés után határozottn kijelentette, hogy stabilabb, mint a IV-es Golfja.
A kocsi klímás, azzal is jól fogyaszt, bár kicsit "elájul" t?le. A f?tés elég jó, f?leg, hogy pár száz méter után már érezhet?en elkezd dolgozni.
Amit tudni kell a 12 szelepes motorról, hogy nem célszer? 3000 alatt padlózni, mert nem jelentkezik a plusz két szelep el?nye, csak enni fog a gép. 140-nél már nekem is 8 körül eszik, de gondoljunk bele, egy Lada mennyit evett 120 fölött?
A kocsi mindent egybevetve nagyon jó, a csomagtartója ugyan lehetne nagyobb, de a kategóriában nem rossz. Talán a Fiestáé nagyobb 15-20 literrel, de annak meg olyan okádék a belseje, hogy nem tudnának annyit fizetni, amennyiért átülnék bele, a hangzavarról már nem is szólva.
- 1 db hangszóró, garanciában cserélték - kicsit mocorgott a m?szerfal, megigazították - a fényszórók kissé felfelé hordtak, be kellett állítani -
Patócs Autóház, Gödöll? Jakab Zsolt
Takács Kornél