Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1,4-16V Best 75Le

Szomjas - de szeretem

Előző autóm után (márkahűség) egyedüli indulóként, a Skoda jöhetett szóba. Megelégedve használom, bár egy-két dolog néha zavar: Ha nincs pörgetve, akkor kicsit lomha, viszont ha dinamikusabban használom, olyan mint egy gödény.(vedel) Oké, egy 75 lóerős motortól nem várok nagy teljesítményt, de akkor legalább visszafogott fogyasztást várnék. A felszereltségében található klíma, mint egy teljesítmény kapcsoló funkcionál: még lomhább, még iszákosabb. De kánikulában legalább kellemes!
Ami még furcsa volt, átadáskor a csomagtartóban benne volt egy flakon olaj!? Szerencsére nem kellet használnom, de nem értem miért volt benn...
Eléggé szubjektív dolog a kényelem, szerencsémre nekem kényelmes, hosszabb úton sem fárasztó, bejön a kicsit keményebb üléstömés.
Néha a műszerfalon felvillan egy kis motort ábrázoló sárga piktogram, aztán egy idő után elalszik. Egy ismerősöm Polojában is volt ilyen (szintén 1,4-es), lambda szonda csere lett a vége. Mondjuk nekem már fél éve nem jött elő ez a zavar, de aggaszt, mert sok pénzbe kerül egy új szonda.
Mivel főként városi használatú az autó, és szabadban alszik, a gyári akksi már 3 évesen tönkre ment.
Úgy gondolom, hogy ezekkel a hibákkal együtt lehet élni, a fogyasztást kis odafigyeléssel lejjebb lehet szorítani.
Vannak jobb autók biztos, vagy olcsóbbak, de egy cseppet sem bántam meg, hogy ezt választottam.

- Eddig konkrétan semmi, de egy apróbb hiba :
- a pohártartót kétszer próbáltam használni, a második kinyitás után nem lehet visszazárni, de ezzel talán együtt lehet élni, meg legalább a vunderbaumnak van helye. ;)
- Valamint 3 éves korában akkumulátor csere.

Porsche Győr

Összeségében meg vagyok elégedve a szervízzel, bár eléggé drágán dolgoznak, de melyik szakszervíz nem?

Fenntartási költség (5) Évjárat 2004
Előző autója? Felicia Következő autója? Skoda
Verdikt (6.3/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)