Szeretnivaló munkatárs
Már a legelején le kell szögeznem, hogy céges autóról írok ítéletet. Az utóbbi négy évben elég sokat hajtottam, így szerintem reálisan tudom értékelni. Próbálok a realitások talaján maradni, olyat nem kérek számon rajta, ami irreális a saját kategóriájában!
Nos, amikor először vezettem, kapásból beleszerettem! A 172 cm-es magasságomhoz ideálisa a beltér mérete - elől. Hátul nem utaztam még benne, de nem hallottam még rá panaszt egyik utasomtól sem. Az ülésből nekem nagyon hiányzik az állítható deréktámasz, de ezt leszámítva nagyon kényelmes üléspozíciót lehet beállítani. A belső térrel egyébként elégedett vagyok. Kicsit konzervatív, de munkaeszlöznek ideális.
A motorja tetszik. Ha tapossa az ember, megérezni a 101 pacit. Alacsony fordulaton semmi extra, de 3800 környékén életre kel. Ilyenkor azért eléggé torkos, dehát mindennek ára van. Amúgy dinamikus vegyes használat mellett 7,0 - 7,1 a fogyasztása. Le lehet vinni 6 literre is, de akkor aztán semmi élvezet nincs benne.
A legnagyobb erőssége - szerintem - a váltója. Nekem nagyon tetszik. Pontosan kapcsolható, jól vannak eloszva a fokozatok, kézre esik. Elég sok autót kipróbáltam már, de nekem ez a váltó a kedvencem. A váltón kívül még a futóművet emelném ki, szerintem nagyon jó. A magyar utakra sajnos egy kissé túl feszes, bár ez engem nem igazán zavar.
A kocsi talán legnagyobb hibája, hogy az oldalszélre nagyon érzékeny. Autópálya-tempónál tud meglepetéseket okozni. Mivel szedan, elég nagy felületen tud belekapni a szél. Ezt meg kell szokni, nincs mese.
Összességében nagyon szeretem. Sose hagyott még cserben és élvezetesen lehet vezetni. Egy szó mint száz, nekem kéne otthonra is.
- a kormányszervónak volt valami elektromos gondja 20E km környékén
- a motorban kellett valami szenzort cserélni 50E km
- jobb első stabilizátor szilentjei 85E km
- egyik hiba miatt se ragadtam az út szélén!
céges autó, a szervízről inkább nem írnék semmi konkrétumot
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Octavia |