Száguldó tragacs
Életem egyik legrosszabb döntése.Gyönyörű, full extrás kis autó volt, amikor megvettem.Örültem a szép bézs kárpitnak , a 8 hangfalnak , a sok extrának és a 101 lovas fürge motornak. Minden jó volt addig, amíg rá nem jöttem, mennyit ( 9 l) fogyaszt.Ekkor már elkezdődött a kiábrándulás, és csak folytatódott, amikor a 75ezres szervíz előtt ráébresztettek, hogy valamit , ami a futómű tartozéka (sajnos nem emlékszem az alkatrész nevére), ki kell cserélni. Gyorsan ott is hagytam 180ezer forintot a szervízben ezért a "kis" javításért. Ezután egy darabig örülhettem, mert nem volt semmi gond.De nem sokáig. Elkezdett nekem nem indulni melegen. Hidegen nem volt gond, de melegen az istenért nem akart beindulni, ilyenkor mindig áradt a benzinszag. Elmentem vele a szervízbe, természetesen ott akkor éppen beindult, ezt eljátszottuk vagy négy alkalommal, és közben eltelt legalább 4 hónap, mire rájöttek, hogy a hőérzékelő gomba kiment , és melegen túladagolja a benzint, ezért nem akar beindulni. Ezután meghülyült a riasztó, nem tudtak vele mit kezdeni, kikötötték a központi zárral együtt. Kulccsal kellett zárnom, és mindegyik ajtón a gombot nyomogatni egyenként. "Kicsit" ciki volt. Ezután kb.90ezer kmnél elszállt az ABS computer és a szervoszivattyú. És a többi "apróság" :ülésfűtés, ablakemelő. Gyakorlatilag szinte minden, ami elektromos. Pedig nem vagyok autógyilkos típus, vigyázok az autóimra és kellőképpen karbantartom őket. Azt hiszem, nem kell mondani, hogy betelt a pohár, megváltam tőle. A szervízben segítőkészek, kedvesek, aranyosak, gyorsak voltak, de egy-két munkatársuk hozzáértését megkérdőjelezném.
- sok minden. Ezek közül, amire emlékszem:
- Központi zár, riasztó
- Szervoszivattyú