SKODA FABIA reálisan
Amikor megvettem reménykedtem benne hogy a pénzemért elfogadható minőségű autót kapok, ismerősők biztattak hogy beszállt a SKODÁba a Volkswagen, úgyhogy javult a minősége. A tapasztalataim ennek élesen ellentmondanak, bár lehet hogy csak én fogtam ki egy rosszul összerakott autót (megjegyezném bátyámnak is Fabiája van neki még hajmeresztőbb hibák jöttek ki pedig az 2 évvel fiatalabb az enyémnél).
Az autóval az első egy évben nem is volt gond, aztán kezdődtek a problémák, és az évek alatt sikerült egész szép összeget rákölteni (bár ez a szakszervíz magas norma díjjainak is köszönhető).
Maga az autó külső formája egész barátságos, főleg ha még megspékeljük egy szép alufelnivel, és egy 15" gumival. De a belső tere elég egyszerű, tároló hely pedig minimális. A hátsó rész pedig kicsi. Közép távon az autó már kényelmetlen, szép kis hátfájással lehet kiszállni egy 400 km-es út után. A csomagtartó pedig max 3 ember cuccait képes befogadni egy utazás alkalmával.
Nos első autónak elment, de a rengeteg műszaki probléma után én biztos nem veszek többet SKODÁT.
- Rükvercet néha nem hajlandó elsőre bevenni (1 éves korától). - Drasztikus fogyasztás emelkedés 5,5 literről, kb. 8-ra (1 éves korától). - Bal első izzót időközönként ellövi (2 éves korától), szervíznek lövése sincs miért. - Motortérben a légbefúvó ventillátor dobozának műanyag füle "elfáradt", az egészet egybe lehet csak cserélni (4 évesen). - Gyújtó trafó tönkre ment(4 évesen 45000km-nél), háromszor vittem vissza mire a szakszervizben rájöttek melyik. - Csomagtér világítás kontakt hibás lett (5 évesen). - Világítás figyelmeztető zümmer tönkrement (5 évesen). - Csomagtér ajtó mikrokapcsoló tönkrement (5 évesen). - Jobb első kerékagy csapágy (5 évesen 60000 km körül). - Biztonsági öv (6 évesen). - Motortér alatt lévő műanyag védő lemez 2 műanyag füle "elfáradt" (6 évesen). - Tanksapka zárszerkezet magától szétesett (6 évesen).
Duna Autóház ÉRD
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2003 |