Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia 1,2 12v Classic

Rozina a hű társ

Eltelt egy év,belehajtottam ismét 15000 Km-t. A hátsó kipufogódob egy kissé rohadásnak indult, de 1-2 évet még kibír. Ezt leszámítva semmi baja. A gyári Barum gumikat kivágtam a "kukába", kis Rozinám kapott egy garnitúra alufelnit új gumikkal, na azóta harapja igazán az utat. Úgyhogy összességében még mindig meg vagyok vele elégedve.

Amikor mondtam, hogy Fábiát veszek, azt mondták hülye vagyok, miért nem veszek normális autót mondjuk Swiftet (inkább a Fabia, mint egy guruló koporsó), vagy mindegy csak japánt, hát mégis megvettem, amúgy is Németautópárti vagyok. 1 éve van meg a kicsike, 22000 Km-rel ! vettem egy tök korrekt kereskedőtől, 3 éves volt akkor.
Classic felszereltség, van szervó, CD-s rádió, színezett üveg, központi zár, ködlámpa aztán csók ennyi.
1,2 Liter, 3 henger, 12 szelep, 65 paci és nem nagyon megy, ha néha rámjön a "száguldozhatnék" hát pörgetni kell rendesen. A motor pöccre indul, szépen megy, nem rángat, nem nyüszít csak teszi a dolgát. A futóműről is csak jókat tudok írni "harapja az utat", nem csúszik, megy és kész, mondjuk ezek a gyári Barum gumik kukába valók, jövőre kap egy garnitúra Michelint. A váltó tökéletes, nem lehet mellé váltani, szinte beesik sebességbe és annyira jó a váltóáttétek elosztása, hogy városban nem nagyon gyorsulnak le. A kipufogó az egyik illesztésnél kicsit szivárog, sebaj következő szervíznél szétkapjuk a szerelőmmel.
A beltérről annyit, hogy ebben a kategóriában ritkán látható, jól megépített utastere van, a műszerfal szép, puha műanyag, minden jól átlátható, az ülések se rosszak mi kell még?
Vezettem előtte Trabit, Daewúút, Swiftet, többféle mikrobuszt, de a közelébe nem ér egyik sem. Azt mondják a jót könnyű megszokni, ez így is van. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.

- 1 db fényszóróizzó, 700 Ft - Kötelező olajcsere Kb 10000Ft

Egy környékbeli szerelőhöz, olcsó, megbízható

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 22000
Előző autója? Következő autója? Új Octavia
Verdikt (7.6/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)