Autók » Skoda » Fabia (1999-2007)

Fabia Combi "Neo" 1.2 12V

Olcsó kis járgány, de ennek ára is van...

Az autó ugyan nem az enyém (apámé) de már 12.000 Km-t beleraktam. Megbízható kellemes kisautó. Jól néz ki és kényelmes is. Négy felnőttnek kényelmes de ha öten mennek vele akkor nem lennék a középen ülő helyében. Szervízben nem sokat járt az autó. Az első kötelező szervizkor kb. 8000 Km volt benne. Cseréltek olajat meg miegymást. A következő olajcsere most nyáron volt és itthon megcsináltuk. Olcsóbban megúsztuk mintha szervizbe vittük volna és semmi baja a kocsinak.
A külseje szép, a belseje is szép de ahelyett a durva műanyag helyett tehettek volna a kesztyűtartóra is olyan anyagot mint ami a műszerfalon van. A hosszú utakon kicsit kényelmetlen tud lenni, de hát ez nem is az a kategória aminek a föld egyik végétől a másikig kellene vinnie.
A csomagtartó nagy és remekül pakolható. 5 emberrel volt már nyaralni és minden elfért a csomagtartóban. Igaz a hátsó ablakon nem láttam ki de nem kellett senkinek semmit az ölébe venni.
Az egyetlen negatívum a motor. 1.2-es. Üresen szépen elgurul, de nem egy vadállat. Nem is szabad kínozni. De ha tele van akkor az istennek sem akar menni, előzni pedig jó nagy helyen lehet vele olyankor. A motor előnye hogy nagyon kevéssel is beéri. Olcsó kis járgány de ennek ára is van. Mint már mondtam telepakolva nem megy.
Összességében nagyon megbízható és szerethető autó, viszonylag olcsó fenntartással. Én nagyon meg vagyok vele elégedve!
Ha mégegyszer ilyet kéne venni akkor erősebb motort választanék bele mindenképp.

- Zöldkártya vizsgán ki kellett tisztítani a folytószelepet 1990 Ft-ért. Amúgy hibátlan.

Zöldkártya: Roland Autóház Ebes

Full-Autó Debrecen

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? 105 s Következő autója? Skoda Octavia Combi
Verdikt (7.5/10)

Skoda Fabia 1999 (1999 - 2007)